-
Re: kajman
http://www.anapsid.org/maincrocodilians.html kolejny link
jak juz napisale zawsze chcialem ale ni mam bo raz jak w bloku zapewnic takie terra, co do pylliusa, hm............chyba wie co robi,
ja mialem okazje ogldac kajmana w terrarium o rozmiarach (tak na oko0 nawet nie dwa metry, szerokie ja wiem 60-80 cm, w srodku miska o srednicy 40-50 cm, jako ogrzewanie zwykla zarowka......... bez komentarza
ja wole zeby ten kajaman byl u pylliusa niz w takim sklepie...
ponoc euro-zoo rozpoczelo hodowle kjamana moze stad ten "zalew"...
jak bede mial dyza chate i dobudowke to wtedy salon dla kajmanow heheheeheh..........
a pyllius zastanawiam mnie fakt sprzedarzy przez Ciebie i nie tylko oczywiscie jadowitych wezy, jak poznajesz czy ktos jest doswiadczony, przeciez nie wiesz czy np. 13 letni jas nie poprosile starszego kolegi zeby telefonicznie prozmawial z Toba, i zamowil sobie np. kobre......
akurat fakt sprzedarzy tych wezy tak na forum mnie zastanawia, bo ja roumiem masz w domu przyjezdza do Ciebie koles gadasz z nim jakis czas i wiesz, ze jemu mozesz sprzedac bo waz nie trafi do piwnicy....
-
Pylius zachowuje się wulgarnie, pewno spodziewał się zachwytu i zazdrości.
Być może faktycznie wyrwałeś tego kajmanka z rąk jakiegoś pseudo-miłośnika zwierząt, tylko jakie warunki możesz mu zapewnić jak urośnie?
Wybudujesz mu ogrzewaną halę z basenem, żeby miał dużo miejsca?
Pomijając, że taki zwierzak może być zagrożeniem dla Twojego zdrowia.
Ja też kocham zwierzęta ale jakoś to nie jest dla mnie powód żeby tak się odzywać do ludzi...
A co do ogrodów zoologicznych byłam niedawno we wrocławskim Zoo (relacja na stronie Terrarystyka.pl) i jeśli zwierzę ma trafić w takie miejsce to lepiej dla niego, żeby nie żyło ...
-
Skad go zabrales pylius jesli mozna wiedziec?
Jestes tak litosciwy...
-
Piekna autoprezentacja pylius, teraz wiem kim jestes.
-
pylius napisał(a):
> dlatego pierdole wasze opinie
> , i bede robic to co czuje
No i super.
Po 25 postach w tym wątku nie napisałeś niczego, co mogłoby rozwiać nasze wątpliwości, a jedynie obrażasz się, że ktoś mógł uznać Cię za osobę nie będącą wzorem idealnego terrarysty ? Chłopie, jak dla mnie to ta sprawa coraz bardziej śmierdzi.
Cahir
-
pylius ja nic nie mam do hodowania przez ciebie tego kajmana jak mu zapewneisz odpowiednie warunki to bedzie mu dobrze ale nie mam ochoty sie wtracac ja tylko mowie ze wiesz taki krokodylek to szpan i jakis palant ktory ma kase i brak jakiegokolwiek pojecia na temt gadow kupi go i albo sie "nauczy opiekowac" albo nie wydaje mie sie ze kajman nie jest najpeszym gadaem do zdobywania doswiadczenia niec zywego nie jest do nauki ale jesli posiadamy wiede toerytyczna to mozemy zaczac hodowac latwy gatuneg i potem takiego gada jak kajman takie jest moje zdanie(sory za ort i ilte.)
-
tak sobie mysle jak mozna wybrac smierc zwierzaka niz jego trzymanie , nie rozumiem tego , Wy chyba myslicie ze ja za wszeka cene zdobylem kajmana po to aby sie nim chwalic ale kajman dla mne nie jest czyms nadzwyczajnym , wiele ich widzialem i widzialem jeszcze ciekawsze zwierzaki ktorych zapewne wielu z was nigdy nie zobaczy , no coz kazdy ma swoje wlasne opinie .
PS. Kajmana juz nie mam , co sie z nim stalo ? zostawie to dla siebie , wam nic do tego . Cieszcie sie i radujcie .
-
"taki krokodylek to szpan i jakis palant ktory ma kase i brak jakiegokolwiek pojecia na temt gadow kupi go"
no jesli chodzi o pyliusa to na pewno ma pojecie o gadach a dla szpanu zwierzat sie nie kupuje....chyba ze szpan to dawanie zwierzetom lepszego zycia
-
-
pylius a gdzie ty tyle zwierzat widziales, ktorych to nam zaściankowym szaraczkom nie było i nie będzie dane zobaczyć..... Oświeć nas prostaczków.....
Ja uwazam że takie zwierzęta jak kajman, tudzież kameleony (poza rozmanażanymi w hodowlach) nie powinny trafiać do sklepów zoologicznych (chociaż za pośrednictwem sklepów powinno być mozliwe ich sprowadzenie dla doświadczonych hodowców mogących wylegitymować się wiedzą i zapewnić stosowne warunki)
Uprawnienia umieszczania postów