Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: apropo jedzenia

Chester86
    Guest

apropo jedzenia

wypowiedzcie sie cos jak najwiecej i podajcie wlasne przyklady. jak to jest z ta "czestoscia" jedzenia. niechce mi sie wiezyc ze mlode jedza co 2 dni. mma 4 kedziezawe l2 i maja az 32 stopnie i mooze jedza raz w tyg.

bachus
    Guest

Re: apropo jedzenia

wlasny przykład:

na sniadanie jem platki z mlekiem, najbardziej lubie cini-minis, albo jakies kromeczki, obiad musi byc solidny, najczesciej jakies ziemniaczki z mieskiem zapiekane albo cos w tym stylu, kolacja tez solidna i pozywna, do tego jakis jogurt i owoce. To tyle z wlasnego przykladu DD

pajaki:
    vagans L2 je rzadko, co pare dni zje ze 3 owocowki
    parahybana L2 tak samo jak vagans
    geniculata L3 zre jak dzika, 10 owocówek co 2/3 dni
    irminia L7 duzego swierszcza co 3/4 dni
    regalis L7 tak j.w.
    lividum L8 j.w. tylko mniejszy swierszcz i aureopilosum tak samo

Jimbo
    Guest

Takie małe ze 2 razy w tygodniu coś zjedzą. Jakieś pokrojone mączniki na przykład. Ten zapis w faq, że młode pajączki karmimy codziennie jest bzdurny i należałoby go zmienić.

Diabolo
    Guest

jesli dsasz obfity obiadek to moga nie jesc do wylinki... raz a pozadnie.. robie tak czasem

Masa
    Guest

Moja mała Geniculata jest strasznym pasibrzuchem....i co 3 dni zawsze cos skubnie...no ale to to jest Geni--czyli zawsze głodna) Pozdro

marco_tbg
    Guest

Ja posiadam takiego demona Kędziorka L1 który je właśnie reguralnie co dwa dni kawałki mącznika. Jednak przez pierwszy tydzien dawałem mu kawałki pinki i nawet na nie nie spojrzał a mączniak mu spasował.

Jimbo
    Guest

Heh u moich maluchów to samo zauważyłem, wolą mączniki.

Atrax Robustus
    Guest

Jimbo - male pajaczki mozna karmic zarowno codziennie jak i co pare dni. Tu nie ma zadnej reguly, a to co ja napisalem to przyklad. Ja karmilem codziennie, co 2 dni lub co trzy - w okresie, kiedy czesto przyjmowaly pokarm. Czasem nawet raz w tygodniu. Ja zapis w FAQ zmienilbym o tyle, ze "czestosc podawania pokarmu zalezy od indywidualnych potrzeb osobnika i od jego metabolizmu". Moja lividum jadla jedna pinke w tygodniu, podczas gdy smithi na tym samym etapie rozwojowym jadla 7x wiecej.

Pozdrawiam.

LUKa_
    Guest

"apropo jedzenia"

B.albopilosum L2 to sam nie wiem czasem je co 2 dni czasem nie je tydzien rusza tylko przekrojone maczniaki.

B.smithi L2 nie potrafi sie oprzec mucha maczniaki rusza zadko aktoalnie od tygodnia nie je chyba sie najadla solidnie i czeka na wylinke (i hope so).

P.cambridgei L3 jak przwiozlem ja do domu dalem jej muche zjadla potem caly dzien i noc tkala siec teraz tam siedzi wiec pewnie tez wylinka

chrzanu
    Guest

Ja mam rosea L3 i raz je pokrojone mączniaki co dwa dni a czasem to nawet przez tydzień może nic nie jeść.

Uprawnienia umieszczania postów