Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Haplopelma lividum

morda
    Guest

Re: Haplopelma lividum

A jak ładnie murinusy syczą... kapitalnie.

i`am
    Guest

syczenie to tylko u crawshayia slysze;] wogole murinusa jeszcze nei widzialem zeby sie stawial a co dopiero syczal;]

i`am
    Guest

duzego masz tego murinusa?;]

[RED-689]
    Guest

Re: Haplopelma lividum/Murinus/Crawshayi

mhm... zobaczysz co dzieje sie od L6. Zeby nie przesadzic od poltora to moze nie ale od roku z reka na sercu te ktore mialem L6 dalej pozostaja L6 :-) Mam jedna L10/11 ale ta to u mnie nie raczyla nawet wyliniec. Temp. 35 ze spadkiem na noc do 28 (wiec bajka jak dla tego gat.) zarcia na full (....bardzo malo jedza ...o zarciu maczniakow itp chlamu zapomnij :-) i tak dupa. Ja gdybym mial obstawiac najwolniej rosnacy gatunek wybral bym wlasnie krola pawiana czy jak go tam "slicznie" amerykanie nazywaja :-)

Wracajac do pytania a raczej watku wyciagnietego z niego na poczatek polecal bym Citharischius'y. Zanim urosnie (nawet L6 to maluch :-) nawet idiota nauczy sie go "obslugiwac". Jezeli nie coz.... w mysl zasady lepiej pozno niz wcale :-)

Pozdrawiam

morda
    Guest

Około 8 wylinki i mi baran nie linieje od lutego - ewenement (murinusy rosną bardzo szybko).

i`am
    Guest

no tak, zdziwilem sie wlasnie ze co troche to wyliny zrzuca;]

Awikularia
    Guest

Moja samica H. lividum jest bardzo agresywna. Wystarczy, ze uchyle jej terra, a ona juz stoi i pokazuje kly. Jak spryskuje - dziabie wszystko, az torf leci w gore.... Mysle, ze wlasnie to jest agresywnosc... Ja jej tego nie uczylam....

morda
    Guest

O wilku mowa - rano patrze a tu wylinka
    Kurde - ale jest raz większy!

Neo2
    Guest

Co mi szkodzi spróbować, a noż sie uda. Zresztą trzeba miec jeszcze samca :]

Hercules
    Guest

jest dosyć agresywny i przy manipulacjach w terarium trzeba uważać bo może wyskoczyć z kryjowki i ukąsić.

Uprawnienia umieszczania postów