-
Re: Haplopelma lividum
He hehehe.... pierwsze wrazenia z tymi pajakami mam po przepakowywawniu wlasnie (drugie po "wyciaganiu" ich z nor :-). Pierwszego swojego Cobalta dostalem od Voraxa. Siedziala w malym pudle i szczerze jak ja zobaczylem wygladala nie za ciekawie.. Pajak L6/7 zasypany caly torfem po odgrzebaniu go nie wykazywal checi na rozprostowanie nog nie mowiac juz o chodzeniu czy bieganiu. Po trzech minutach swietego spokoju w otwartym pudle uznalem ze przepcham ja lekko penceta w kierunku pudla wlasciwego :-) Z relacji kobiety (ja zauwazylem z tego polowe a moze i nie..) wyskoczyla z pudelka "transportowego" na moja druga dlon, na niej ukasila pencete i co smieszne przebiegla do wlasciwego pudla.....
Mysle ze jezeli oszacujesz zle jej zdolnosci przemieszczania sie moze byc ciekawie :-)
Pozdrawiam
-
Re: Haplopelma lividum/Murinus/Crawshayi
Który ma jad najsilnieszy i jest najbardziej agresywny..?oczywiscie wg. waszego doswiadczenia..Pozdro
-
-
Lividum nie jest agresywna, tylko panicznie bojazliwa, a swoj strach okazuje w ten a nie inny sposob, ktory wedlug Was jest agresywnoscia. Ciekaw jestem jak definiujecie agresywnosc pajaka?Jakie warunki musi spelnic pajak by zdobyc zaszczytne miano agresywnego?
Pozdrawiam
TomekG
-
Najagresywniejsze crawshayi a najsilniejszy jad wg. mnie lividum.
Widziałem malucha crawshayi po 3 wylince jak się stawiał i szczerzył się aż miło.
-
Morda mam poważny deylemat...zalozylem juz dwa posty na temat Crawshayia ale cały czas sie zastanawiam....bo jesli kiedys mnie upitoli przez przypadek/glupote/nieuwage i odejde z tego padoła to chyba pozostane na Geniculacie.... zastanawiam czy były jakies odnotowane zgony przez Citharischiusa bo strasznie chciałbym go miec u siebie..Pozdrawiam was a w szczególnosci TomkaG od ktorego mam Avi i Klaasi..dobrej nocki
-
Tak z ciekawości jak dużą będziesz miał tą lividum i ile za nią płacisz ??
-
płacic narazie niewiem ile ale jak za dorosłą gotowa do rozmnazania samice bardzo mało bo ponizej 200zł.
-
jeśli chcesz rozmnożyć to z góry powodzonka, podobno ciężko im kokon odebrać (w końcu jest gdzieś pod ziemią) a same często go niszczą [tak czytałem, własnych doświadczeń brak].
-
Nie było zgonów po ukąszeniach ptaszników.
Kup crawshayi'a - niesamowity pajak ale ciut wolno rośnie
Uprawnienia umieszczania postów