Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Haplopelma lividum

[RED-689]
    Guest

Re: Haplopelma lividum

He hehehe.... pierwsze wrazenia z tymi pajakami mam po przepakowywawniu wlasnie (drugie po "wyciaganiu" ich z nor :-). Pierwszego swojego Cobalta dostalem od Voraxa. Siedziala w malym pudle i szczerze jak ja zobaczylem wygladala nie za ciekawie.. Pajak L6/7 zasypany caly torfem po odgrzebaniu go nie wykazywal checi na rozprostowanie nog nie mowiac juz o chodzeniu czy bieganiu. Po trzech minutach swietego spokoju w otwartym pudle uznalem ze przepcham ja lekko penceta w kierunku pudla wlasciwego :-) Z relacji kobiety (ja zauwazylem z tego polowe a moze i nie..) wyskoczyla z pudelka "transportowego" na moja druga dlon, na niej ukasila pencete i co smieszne przebiegla do wlasciwego pudla.....

Mysle ze jezeli oszacujesz zle jej zdolnosci przemieszczania sie moze byc ciekawie :-)

Pozdrawiam

Masa
    Guest

Re: Haplopelma lividum/Murinus/Crawshayi

Który ma jad najsilnieszy i jest najbardziej agresywny..?oczywiscie wg. waszego doswiadczenia..Pozdro

Mefisto
    Guest

Własnego doświadczenia? Znaczy w jedną rękę dać się użreć przez Haplopelmę, w drugą przez Murinusa a w trzecią przez Crawshayia i porównać efekty?

Byłby problem choćby dlatego, że ludzie w rejonach oddalonych od Czernobyla mają zazwyczaj co najwyżej dwie ręce.

Ale z tego, co zdążyłem wyczytać na forum to stawiałbym na H. Lividum.

TomekG
    Guest

Lividum nie jest agresywna, tylko panicznie bojazliwa, a swoj strach okazuje w ten a nie inny sposob, ktory wedlug Was jest agresywnoscia. Ciekaw jestem jak definiujecie agresywnosc pajaka?Jakie warunki musi spelnic pajak by zdobyc zaszczytne miano agresywnego?

Pozdrawiam
    TomekG

morda
    Guest

Najagresywniejsze crawshayi a najsilniejszy jad wg. mnie lividum.
    Widziałem malucha crawshayi po 3 wylince jak się stawiał i szczerzył się aż miło.

Masa
    Guest

Morda mam poważny deylemat...zalozylem juz dwa posty na temat Crawshayia ale cały czas sie zastanawiam....bo jesli kiedys mnie upitoli przez przypadek/glupote/nieuwage i odejde z tego padoła to chyba pozostane na Geniculacie.... zastanawiam czy były jakies odnotowane zgony przez Citharischiusa bo strasznie chciałbym go miec u siebie..Pozdrawiam was a w szczególnosci TomkaG od ktorego mam Avi i Klaasi..dobrej nocki

bachus
    Guest

Tak z ciekawości jak dużą będziesz miał tą lividum i ile za nią płacisz ??

Neo2
    Guest

płacic narazie niewiem ile ale jak za dorosłą gotowa do rozmnazania samice bardzo mało bo ponizej 200zł.

bachus
    Guest

jeśli chcesz rozmnożyć to z góry powodzonka, podobno ciężko im kokon odebrać (w końcu jest gdzieś pod ziemią) a same często go niszczą [tak czytałem, własnych doświadczeń brak].

morda
    Guest

Nie było zgonów po ukąszeniach ptaszników.
    Kup crawshayi'a - niesamowity pajak ale ciut wolno rośnie

Uprawnienia umieszczania postów