Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Az sie żal robi...

Marian667
    Guest

Az sie żal robi...

Taki opis znajduje sie na stronce http://www.zoo.poznan.pl/nzoo11.htm, jak widac na zdjeciu znajduje sie B.Smithi. Po przeczytaniu tego zal sie robi ludzi ktorzy nie majac o czyms pojecia wypisuja brednie mieszajac w glowach innym...

PAJĄK PTASZNIK
    Avicularidae
    Pająki - Pajęczaki
    Ameryka

Olbrzymi, owłosiony pająk z dość krótkimi, silnymi odnóżami. Dysponuje jadem zdolnym zabić małe ptaki, gryzonie i jaszczurki. Znane są również przypadki śmierci ludzi po jego ukąszeniu. Indianie używali jadu tego pająka do zatruwania strzał. Łamliwe włoski pokrywające ciało ptasznika są jego bronią, powodują bowiem podrażnienia skóry. Ptaszniki żyją w dziuplach drzew, szczelinach skalnych i w norach ziemnych. Nie budują sieci łownych, lecz polują aktywnie o zmierzchu i w nocy.

bachus
    Guest

Re: Az sie żal robi...

A to widzisz bestia nieokrzesana z tego "Pająka Ptasznika", że hej :PPP

FaUnA_BoX
    Guest

co nie?? oni opisują ogulnie pająka ptasznika a nie Smithiego a dali jego zdięcie żeby sie zareklamować

Marian667
    Guest

Jak dla mnie to oni nie opisuja nic... tylko pierd**** glupoty.. a wogole to w innych opisach przynajmniej podali nazwe lacinska tego co maja.. a tutaj chyba sami nie wiedzieli :P

BZYK
    Guest

Tak się złożyło że mam kontakty z insektarium w Poznaniu,oni po prostu mają inne zajęcia jak zajmowanie się stroną, a ptaszników mają naprawde dużo,wiem bo widziałem(smithi też).Moim zdaniem strone rzeczywiście maja słabą,ale nie ocenia się książki po okładce. Powiem wam że dla kogoś kto się interesuje bezkręgowcami wizyta w Poznańskim insektarium to niesamowite przeżycie,niekoniecznie mówie o ekspozycji.Wogóle uważam Poznańskie ZOO za jedne z najlepszych w Polsce,nie powiem najlepsze,żebyście na mnie nie najeżdżali.Wiele gatunków mozna oglądać w Polsce tylko tam,bizony leśne,kiwi,jelenie baweańskie.A jak komuś się coś nie podoba to niech weźmie ze strony telefon zadzwoni poprosi kogoś z insektarium i niech powie że się nie znają i takie tam. Życze odwagi

kcpzpr
    Guest

Ej brawo dla tego pana, na prezydenta go, byle żeby Lepper nie wygrał Tak to kurde bywa.

BZYK
    Guest

A tak na marginesie będe niedługo w zoo w Poznaniu i przekaże wasze sugestie odnosnie strony.

PMajdan
    Guest

bez pzresady bywaja gorsze teksty....

bachus
    Guest

Ale nikt tu nie kwestionuje wiedzy pracowników insektarium, tylko poziom opisu ptaszora z omawianej strony. Jak na reklamę insektarium trochę laicki opis, chyba się zgodzisz.

morda
    Guest

No cóż... normalka.

Uprawnienia umieszczania postów