Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Az sie żal robi...

GALN
    Guest

Re: Az sie żal robi...

Marian667 "Znane są również przypadki śmierci ludzi po jego ukąszeniu" a może my nie znamy a tak naprawdę ktoś zna taki przypadek nasza wiedza opiera się na książkach i internecie.

ta stronka pojawiała się na forum parę razy jeden znich wystarczy wpisać w szukaj www.zoo.poznan.pl

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=9973&t=9943

Ja dodam jeszcze raz to samo co napisałem wcześniej

"Co za problem jak się opis nie podoba to napiszcie lepszy i wyślijcie niech zamieszczą.A tak swoją drogą dobrze że jest.Ta strona to tylko reklamówka ZOO."

Sojkas
    Guest

Zajebista reklamowka
    Dlatego ukrywam przed sasiadami moje pajaki.
    Naczytaja sie pierdol, a na argumenty, ze to bzdura odpowiadaja : "Ale tak w gazecie,TV, lub Bog wie gdzie jeszcze bylo"

chrzanu
    Guest

Co się czepiacie ?? Przecież ten ptasznik jest bardzo groźny, i w ogóle to cza się bać... :] <hahaha>

BZYK
    Guest

No wiecie na pewno nie jest niegroźny.Ja się martwie tylko jednym,oby zajmowali się nimi odpowiedzialni ludzie. Bo potem kupi sobie taki niezorientowany pajączka,ten go użre i oby nie miał alergi.I musimy uważać żeby takich przypadków nie było więcej. Wtedy zacznie się nagonka na domowe hodowle ptaszników i będziemy mieli problem.Zauważyłem jedną rzecz im poważniejszy hodowca tym mniej skeczy z pająkami(ucieczki,ugryzienia itp)I powtórze słowa jednego z hodowców,gdy zaczynałem hodować ptaszniki i spytałem się co sądzi o branie na ręce i takie tam, powiedział że to jest poprostu dziecinada i szczeniactwo,sami zgadnijcie kto to był.

tw182
    Guest

wielu ludzi uważa ptaszniki za zabójcze bestie, a ten opis mogl byc celowy, w koncu reklama to klucz do sukcesu. Kazdy przyjdzie zobaczyc pajaka "zabójce"... A jest kilka ptasznikow ktore posiadaja dosyc grozny jad dla czlowieka.... A jesli jest ktos uczylony to moze umrzec,,,,, a w koncu umiera od jadu ptasznika....

Mefisto
    Guest

Zdaje się, że szefo Nowego Zoo jest maniakiem ptaszników i ma tam ich całkiem niezłą gromadkę. Ja osobiście jej nie widziałem, bo niestety nie są one ogólnie dostępne (z wyjątkiem chyba jednej Geniculaty - nie jestem pewien), ale mam kumpelę z A.R., która kilka razy zwiedzała "zaplecza" tego zoo i zdawała mi sprawozdanie.

Atrax Robustus
    Guest

Zafalszowano jedynie informacje o zanotowanych zgonach, bo z tego co wiem ja - takich wypadkow nie udokumentowano.

marco_tbg
    Guest

Wczoraj był ciekawy program w National Geographic wlasnie o popularnosci hodowli ptaszników i mówione było ze nie ma zadnego potwierdzonego przypadku utraty zycia przez czlowieka na skutek ukaszenia ptaszniczka.

Awikularia
    Guest

Ja bylam na zapleczu poznanskiego ZOO i nie odnioslam najlepszego wrazenia po rozmowie z czlowiekiem, ktory sie tym (tzn. pajakami) dzialem zajmowal. Najpierw nie wiedzieli, jakie pajaki maja, to im opisalam (na jego wlasna prosbe) - na co obgadano mnie, ze jestem zarozumiala. Pozniej kupil ode mnie nimfy A. geniculata i po calym Poznaniu rozpowiadal, ze to on rozmnozyl - jak to sztucznie inkubowal, ile mial sztuk, jak przebiegala kopulacja - normalnie slowo w slowo co mu mowilam o moich, wtedy dosc skromnych, doswiadczeniach pajeczarskich. Mam swiadkow. Na zapleczu nie bylo nic ciekawego. Mowilam tez o blednych napisach w insektarium - coz, mowil, ze poprawia.

Bylo to dwa lata temu w sierpniu, moze pana P. juz nie ma i jest osoba prawdomowna, a nie klamca, kretacz i obludnik. Samo ZOO podobalo mi sie jak najbardziej, a bylego pracownika, dr J. Smielowskiego, bardzo lubie.

BZYK
    Guest

To nie ciekawe co mówisz Awikularia. Moja znajomość z Poznańskim insektarium trwa od roku.Ja też nie lubie pana P. źle się z nim rozmawia.

Uprawnienia umieszczania postów