-
Re: Rozmnażanie róznych odmian barwnych murinusów...
Jaca to nie będzie hybryda. To będzie jeden i ten sam gatunek tylko w innej barwie. Mulat to też hybryda dwóch ludzi?
-
-
no to będzie hybryda :] ale terz zalezy jak patrzeć bo definicji mozna znaleźć pare ,
dla mnie mimo wszystko pozostanie to połączenie 2 gatunków czyli hybryda będzie bezpłodna ,,,
ale zdrugiej strony mozna nazwać hybrydą dkazde połączenie organizmów wykazujących ruznice na poziomie fenotypowym albo genotypowym ale idąc w tą strone wkoncu dojdziemy do sytuacji gdzie tylko bluźnieta jednojajowe mogą sie razem bzykać aby niedać hybrydy na świat , a ze są jednej płci no to mamy lipe :]
-
Dlatego też do określenia hybryda powinno się dodawać dodatkowy człon określający, np. hybryda międzygatunkowa lub hybryda w zakresie genu takiego, a takiego.
Różne tylko pod względem fenotypowym organizmy nie stworzą w połączeniu hybrydy.
-
-
mogą stwozyć gdyz większość aszej systematyki jeszcze opiera sie na fenotypach
oczywiście jest to błędne mendlowsko ale społeczeństwo sie cieszy
-
Aha, czyli ja jestem hybrydą, bo mnie splodzila moja matka i ojciec, a niestety, nie byli bliznietami jednojajowymi? Tak?
-
Nooo, albo hybrydą albo efektem howu wsobnego. :]
-
w pewnym sensie terz wsobnego gdyz przewaznie jest dosyć duze pokrewieństwo między ludzi z jednego terytorjum :]
co do tego ze jesteś hybryda ... to tak jest
pierwszy raz twoje geny uległy hybrydyzacji podczas tworzenia gamet u twoich rodziców tzn kazda gameta jaka powstaje jest warjacją genową jej twurcy
następnie podczas zapłodnienia uległaś kolejnej " hybrydyzacji " gdyz powstałaś z połączenia 2 odmiennych warjacji genowych
z tego terz powodu ja jetem za zachowaniem tego pojęcia dla łączenia róznych gatunków
-
Fajnie jest się dowiedzieć, że wszyscy ludzie to hybrydy. Baku więc potomstwo parki B.albopilosum to też hybrydy. Lol...
Uprawnienia umieszczania postów