-
Re: kuleczki koło wody
Moja Rosea wynosi resztki zawsze w to samo miejsce, w przeciwnym rogu terra od tego w którym zazwyczaj przesiaduje, pajączki dbają o czystość(przynajmnej niektóre
-
Może sie na Ciebie wnerwił i chciał Cie trafić
-
Moja blondi też zawsze wrzuca resztki do miseczki z wodą. Pozostałe zostawiają gdzieś po kątach.l
-
Hm, to ze wynosi koło wody to tylko zbieg okoliczności, przestaw miseczke w inne miejsce i zobaczysz gdzie bedzie wynosił, ale raczej tam gdzie kiedyś byla miseczka.
Morda - mój Cambridgei też strzela resztkami fajnie to wygląda.
-
haha już widze Morda jak to wyglądalo widzisz tak sie odplaca za to co dlaniego robisz;/
pozdrawiam!
-
no mnie to by zszokowalo jakbym zaobaczyl takie cos ze moj pajak szczela sobie kulkami
-
buehehe pewnie chcial cie poczestowac
ja niestety nie widze u swojego resztek, no, moze z wyjatkiem much.
z reszta po madzie co ma zostac :>
-
Moja irminia też rzuca kulkami zamiast je wynosić, wyłazi na skraj gniazda i siuuuup.
Tak na marginesie te kulki nie pleśnieją, przynajmniej u mnie, są chyba pozawijane w pajęczyne i może to je chroni. Robiłem taki mini eksperyment - dałem taką kulkę na podłoże w osobnym pudełku i psikałem tak często, jak normalnie u pająków, pleśni nie było wcale.
-
ale moga byc roztocza
-
Jesli pojawia sa roztocza ( w malej ilosci- sa niegrozne ) poprostu oczyszcza terra z nie wyciagnietych resztek, a potem znikaja
Uprawnienia umieszczania postów