-
kuleczki koło wody
dobrywieczor ja mam takie pytanie szukalem wszedzie gdzies tam na Faq na calym forum i nie moge znalexc nic na ten temat . moj ptasznik jak cos zje to zostaje mu taka kuleczka tylko i on tom kuleczke zanosi kolo miseczki z woda zawsze tak robi i nie wiem czemu pytam z ciekawosci i jak czytalem tutaj na forum rozne tematy to jestem teraz przygotowany na to ze moge zostac wysmiany ale mam nadzieje ze sa tu ludzie wyrozumiali i odpowiedza normalnie dziekuje wszystkim milym ludziom za odpowiedzi.
-
Re: kuleczki koło wody
jakiego masz pająka?? szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o czymś takim
-
wynosi resztki a dlaczego to nie wiadomo, to tak jak inne przed norke.
no moze twoj kulturalny jest po prostu :> u mnie kuleczek mnie ma :>
-
Resztki pokarmu. Wyciągaj to z terra bo inaczej zgnije.
Pozdrawiam
Robin
-
oczywiscie ze wyciagam czytalem na ten temat moj pajak to brachypelma boehmei a pajak mojego pzyjaciela tez tak robi on ma gramostole rosee ale fajnie ze tak robia to interesujace i fajnie popatrzec jak on to zanosi i zaraz wraca jakby smieci wynosil z domku .
-
"dobrywieczor ja mam takie pytanie szukalem wszedzie gdzies tam na Faq na calym forum i nie moge znalexc nic na ten temat . moj ptasznik jak cos zje to zostaje mu taka kuleczka tylko i on tom kuleczke zanosi kolo miseczki z woda zawsze tak robi i nie wiem czemu..." - w końcu czytałeś, czy nie? :-) Bo jeśli tak, to nie wiem w czym problem... całkiem normalna sprawa, u mnie wszystkie pajączki robią takie "porządki".
Pozdrawiam
Robin
-
czytalem na temat tego ze resztki gnija ale nie czytalem o tym czemu tak robi ze zanosi te kuleczki kolo miseczki z woda.
-
to sa resztki pokarmu jak bedzie bardzo głodny to nie będzie restek cze POZDRAWIAM
-
zawsze sa jakies resztki, moj kedzior wszystkie resztki wrzuca do miski z woda;] czemu? i dont know;P
-
Resztki pokarmu sprzątaj - pleśnieją.
Czasem z pokarmu nie zostaje nic - pająk zjada wszystko.
Wczoraj byłem świadkiem interesującego zdarzenia. Cambridgei zjadł mącznika i wyszedł z gniazda by pozbyć się resztek. Dosłownie z ogromną siłą je odrzucił. Przeleciały całe terrarium i wylądaowały koło szyby. Po tym zdarzeniu się umył i wrócił do "bunkra". Wystraszył mnie tym rzutem bo zrobił to niespodziewanie a ja byłem praktycznie przyklejony do szyby...
Uprawnienia umieszczania postów