-
Włókno kokosowe
No więc kupiłem dzisiaj włókno kokosowe firmy "tropical" i strasznie dziwnie śmierdzi (jakąś chemią ??). Kiedyś kupowałem (jakiejś innej firmy chyba) i też miało intensywny zapach, ale pachniało kokosem, a nie jakimś syfem.
Jak myślicie, mogę to zarzucić do terra, czy jest jakieś ryzyko, że pająkowi się coś stanie ?
-
Re: Włókno kokosowe
Ja bym jeszcze wyprazył w piekarniku i wrzucił do terra, moje tez czasem dziwnie śmierdzialo i pająki zyją i mają sie dobrze.
-
ok, zrobię tak jak mówisz.
-
Jesli to chemia to prazenie chyba nie pomoze?
Temperatura zabija rozne zyjatka, ktorych nie chcemy hodowac razem z pajakiem, a na chemie poradzi? Niekoniecznie.
-
Ale to raczej nie chemia tylko zapach "nowości" tak mi sie wydaje. Był w plastikowym worku jak mniemam?
-
Nie, no mówię, dziwnie capi. Poprzedni też był w plastikowym worku i tak nie capił.
-
Jimbo, mialam dokladnie to samo! Niektore tak potwornie smierdza, ze mam wrazenie, ze w chacie apteka mi sie rozlozyla z towarem... Ze dwa razy mi sie tak trafilo. Ale w koncu wywietrzalo i dalam pajakom... Ptasznikom nic nie jest.
-
u mnie to samo(okropny smród) przyczyna nie poznana ale dośc zastanawiająca, prawdę powiedziawszy myślałam(bo to moja pierwsza kostka)że tak musi być i to normalne;/
-
Moze wilgoć, starosc albo cos. Niewazne, wazne jest to ze mozna wsadzic to pająkom i będą zdrowe. :]
-
no właśnei mi też śmierdzi...eh/ a ten do piekarnika na ile stopni i na ile minut??
Uprawnienia umieszczania postów