ponoc włoski wyczesywane wydostaja sie razem z kużem z terrarium
jak wdychamy to wbijają sie w pecheżyki płucne i zarastaja na zawsze
co zwieksza ryzyko raka i innych chrob.
ponoc włoski wyczesywane wydostaja sie razem z kużem z terrarium
jak wdychamy to wbijają sie w pecheżyki płucne i zarastaja na zawsze
co zwieksza ryzyko raka i innych chrob.
No to nasze pokolenie to sprawdzi :] Osobiscie mysle ze jest to nieporuwnywalnie mniej niz np. wdychanie azbestu wydobywającego sie np. z pokryc dachowych w starym budownictwie.
A zreszta co teraz jest zdrowe ;P
zarastają na zawsze ? eeee
To raczej nie możliwe =)
no własnie mozliwe troche mnie to martwi
Mozliwe, ale to powoduje azbest, ktorego wlokna sa naprawde male. Przy nich wloski pajaka sa OGROMNE! Wlokna azbestu sa widoczne pod naprawde poteznym mikroskopem, a wloski pajaka ?
Wloski pajaka (rozmawialem z lekarzem) moga powodowac stany zapalne jak kazde inne cialo obce.
Promieniowanie z komórki, zanieczyszczone środowisko i wiele innych czynników może spowodować raka. A ty wyjeżdżasz z pająkiami.
Jakby się wszystkim przejmować to trzeba by spędzić życie w pustelni!
na pustelni dopadł by cie kurz ;-)Jakby się wszystkim przejmować to trzeba by spędzić życie w pustelni!
nienapisałem tego posta po to zeby wszyscy przestali chodowac ptaszniki
tylko jako ciekawostke i temat do dyskusji
Pavlo, to nie hoduj ptasznikow. Kaze ci ktos? Przynajmniej ty jeden bedziesz zdrowszy, a my, trzymajacy te wlochate stwory, bedziemy zaropiali, zarosnieci i zrakowaciali... Na marginesie - mam pajaki kilka lat i jakos przeswietlenia moich plucek nie wykazaly zadnych odchylen.... Moze powinnam sie nachylic nad tymi pajakami, pogmyrac im aby wyczesaly chmure klakow i ... WDECH! WYYYDECH... WDECH! WYYYYYDECH.... hiehiehie...:>
Rzeczywiscie hiehiehie koń by sie usmial:/
czesc Awikulario pamietasz na ostatniej giełdzie jak na pocztku ktos do Ciebie podszedł i powiedział nareszcie wiem jak wyglada Awikularia? to ja ;-)
a tak po za tym to sie powtórze : nie napisałem tego posta po to zeby wszyscy przestali hodowac ptaszniki
tylko jako ciekawostke i temat do dyskusji
nie zamiezam zaprzestac chodowli.