Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Informacje dotyczace....ekhm :-)

Robson
    Guest

Informacje dotyczace....ekhm :-)

Ludzie dzisiaj po poludniu jak skonczylem oczywiscie szkole :-D Moj kumpel upatrzyl pajaka jak popierd*** po domu normalnie jak jedlismy sobie na podworku
    Podeszlem do pajaczka (ma okolo 1cm calego ciala + nogi) i patrze i od razu go poznalem to byl pajak ktorego widzialem na stronie bighairyspiders. Zlapalem go i trzymam narazie w pudelku. Oto on:
    http://www.bighairyspiders.com/pic_neutrino.shtml
    jest takiej samej budowy ciala, doslownie wszystko takie same, to napewno ten pajak z tym ze ma troszke inne kolorki nie ma zoltego tylko jak dobrze pamietam lekko niebieskie Prosze napiszcie mi cos o nim, bo jest doslownie zajebisty, oto mi chodzi jak go hodowac, bo wpuscic go nie wypuszcze, on jest wspanialy, zaczalem machac patyczkiem przed nim zeby qwszedl do pudelka, to on go normalnie widzial (pajak widzial patyczek). Jest super i jest duzo duzo ruchliwy. NArazie

Mefisto
    Guest

Re: Informacje dotyczace....ekhm :-)

No nic dziwnego, że skakun zobaczył patyczek. One potrafią dostrzec szczegóły otoczenia z 2 m.

MuDvAyne
    Guest

o skakunach bylo dosyc duzo w programie o pajakach na tvp2 i byly dosc szczegolowo opisywane

Mefisto
    Guest

Właśnie Robson - nie oglądasz? TVP2? :]
    W Chicago chyba macie coś takiego jak telewizory? :P

mromanow
    Guest

www.download.solitary.prv.pl - na samym dole jest link
    na tej stronie znajdziecie filmik o ktorym mowisz

angelo
    Guest

skakuny to jedyne pajaki ktore do polowania uzywaja wzroku
    z tego co mi wiadomo
    i chyba nie robia tez pajkeczyny ale tego nie jesytem pewien

Robson
    Guest

jak ***** w chicago jest tvp2 to zajebiscie, szkoda ze jeszcze nie ogladalem :-/
    dzieki mromanow za film narazie sie sciaga, a czy te skakuny to lepiej im sie zyje na wolnosci czy w hodowli?? bo jak mu bedzie lepiej to wole go wypuscic, nie chce meczyc tak pieknego stworzenia

YURI_IS_MASTER
    Guest

Każdemu pająkowi którego złapiesz gdzieś w terenie będzie lepiej na wolności a skakuny wytwarzają pajęczyne podczas skoku jakby ne trafiły do celu to poprostu zawisają na niej ja trzymałem 5 skakunów w jednym pojemniku i z moich doświadczeń wynika że można je trzymać w grupach ale je po 2 dniach wypuściłem bo nic nie chciały jeść ani nic a w pojemniku było pełno cienkich niteczek narazie aha skakuny są chyba pod ochroną .

Robson
    Guest

ok dzieki, to ja tez wypuszcze.... ide sie z nim pozegnacx :-((

Radek. P.
    Guest

Widzą świat jak w telewizorze. Na bezkręgowca to duże osiągnięcie.
    Jeszcze taka ciekawostka - Ich oczy są większe od mózgu :-)

Skakuny to bardzo fajne pająki. Lubię w nich to, że polują jak tygrysy, a nie zostawiają pułapek jak większość innych pająków.

Uprawnienia umieszczania postów