Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: solifuga

KoReXoN
    Guest

Re: solifuga

Nie jest? Nie wiem, poprostu skojarzyłem ze giantspiders.

KoReXoN
    Guest

Jest ktoś kto uważa to stworzenie za ładne?

morda
    Guest

Wg. mnie jest ładne ale trudne w hodowli. Nie podjąłbym się hodowli solfugi - wolę pająki.

GALN
    Guest

powiem wam że z tym że latają za cieniem to prawda ale nie dlatego że polują tylko chowają się przed promieniami słonecznymi widziałem w jakimś programie przyrodniczym gość podniósł kamień pod nim była solfuga w zależności jak przesuwał cień kamienia ona latała za nim.Widocznie jakiś gość wyciągnoł biedną solfugę na otwarty teren gdzie nie było schronienia i odruchowo uciekała w jego cień no i powstała bajka o czających się solfugach w cieniu ofiary heeheh.

angelo
    Guest

niezle
    a co do jego urody to prawda jest taka ze jej brak(moim zdaniem) przeraza mnie to stworzenie ale chcial bym je zobaczyc nie tylko w telewizji

GALN
    Guest

angelo pomylić można ze skorpionem wielkość prawie ta sama tylko rozstaw nóg 3 razy większy kurcze że nie pamiętam w jakim to było programie ale chyba z tym łowcom krokodyli co ma zoo w Australi łapał pająki solfugi i inne robale w tym odcinku.

memphis
    Guest

Dawno sie nie wypowiadałem ale widze że sie kijowo dzieje to coś powiem - Angelo widzę że chyba pasjonują cie groźne nie bezpieczne zwierzeta. Moszeż mi wyjaśnić po jaką cholere ci zwierze które czytajac z tego opisu mogło by cie zabić ?? tak lubicie ryzyko ?? Czułbyś sie lepszy od innych czy jak ?? Nie rozumiem takiego biegu i postów typu " mam smithi i irminie czy moge sobiet teraz kupić murinusa ?? " Według mnie to na zwierzeta tak jadowite powinny być wydawane jakieś certyfikaty żeby jakiś młody koleś zauroczony pajakami, trzymał zwierze zdolne zabić. Lubicie ryzykowac skaczcie z bloków bez spadochoronu może spadniecie na krzaki i sie nie połamiecie tyle mojego.

angelo
    Guest

jestem biologiem (jeszcze nie zawodowym) i zbieram rozne okazy chce isc na katedre zoologii i chce pisac prace magisterska o pajeczakach byc moze taki okaz mi sie przyda! u mnie na uniwersytecie nie ma solifugi dlatego jezeli mam okazje cos takiego dostac to na bank z tego skorzystam
    dodalem potem ze moze byc zywe lub martwe nie musze koniecznie tego hodowac
    pozatym solifugi ni sa smiertelnie jadowite one wstrzykuja jad trawia kawalek twojego ciala w nocy a ty nawet tego nie czujesz rano budzisz sie z brakujacym fragmentem reki( wyzarta dziura) tak slyszalem

memphis
    Guest

Ty dlamnie to ty możesz se trzymać i naje w łóżku i spac z nimi ale jeśli już sie chwalisz że chcesz przywieźc takie zwierze to zaznacz że jestes biologiem i doświadczonym w tych sprawach człowiekiem. Niewiem czy zauwazyłes że wiekszość odbiorów tego forum to młodzi ludzie nie zawsze zdający sobie sprawe z niebezpieczeńst jakim nie wątpliwie jest takie zwierze. A co do tego czy solfuga jest śmiertelna czy nie to nie jest wazne wypowiedziałem sie w uogólnieniu.

Eqester
    Guest

Angelo - sądzę, że to co napisałeś w ostatnim poście, że sulfugi posiadają jad który trawi skórę i że jak cię takowa ukąsi to rano budzisz się z "wyżartą" dziurą w skórze to niezła bajka. Z tego co wiem o sulfugach, choć się nimi nie ciekawię, nie posiadają one jadu, tylko dość silne szczęki. Są równierz agresywne, choć wolą ucieczkę aniżeli atak. No to na tyle Nie wiem czy wszytko co napisałem jest zgodne z prawdą, ale te opowieści o gonitwie za cieniem ofiary oraz jadem trawiącym ludzką skórę to bezsensowne mity.

Uprawnienia umieszczania postów