-
Re: Poecilotheria pederseni
Hmmmm, z reguły staram się nie komentować tego typu postów, ale tym razem się nie powstrzymam. Albo jesteś taki głupi, albo tylko udajesz idiotę żeby podpuścić ludzi na forum.
Badź co badź ani jednym ani drugim zachowaniem nie przysporzysz sobie korzyści. :>
-
Prowokacja, nie wierze żeby ktos był taki głupi
-
Prowokacja mugłbyś mnie nie wyzywać ja wiem co zrobiłem
hehhhhh
>>>ŚWIAT NALEŻY DO ODWAŻNYCH<<<
-
Słuchaj pająk to pająk , nie wiadomo co mu może do łba (a raczej głowotułowia;] ) strzelić. Teraz jest łagodna jak baranek, a zrobisz szybszy ruch ręka i Cię dziabnie - faktycznie jak zdaje się Nazar stwierdził bylibyśmy bogatsi o opis ugryzienia tego pająka (bo zdaje sie że o ugryzieniu Poecilotheri pederseni nie widziałem jeszcze posta) ale na tym by się plusy skończyły bo : po 1 ten pająk ma mocny jad i może się źle skończyć (nawet jeżeli nie jesteś uczulony to i tak może być niewesoło), po 2 odruchowo zrzucisz pająka i albo go zabijesz (ew śmiertelnie uszkodzisz) albo będziesz miał szybkiego, jadowitego i bardzo złego pająka luzem w pokoju. Bilans prosty same minusy (i to w dodatku poważne) i brak jakichkolwiek plusów (to z opisem ugryzienia to była ironia). Nie wiem co chciałeś osiągnąć biorąc ją na ręke jeżeli chciałeś sprawdzić jaki jesteś odważny to szkoda mi słów. No właśnie co Ty chciałeś tym osiągnąć ??
-
Brachypelma jak Cie ukasi to najprawdopodobniej nie bedziesz musial jechac do szpitala. Jest nawet szansa, ze uchronisz sie od ukaszenia bedac odrobine szybszy od pajaka > kezeli bedziesz wiedzial ze zaatakuje.
Poecilotheria jak cie ukasi to na pewno zawiozą Cie do szpitala. A szans juz na pewno nie bedziesz mial zadnyc na ucieczke z dłonia jezeli taki pajak zdecyduje Cie ukasic, na pewno nie bedziesz szybszy.
Pytanie na koniec: Po co Ci to??
Agresywnosc pajaka powinna Cie interesowac w momencie kiedy ten wlasnie jest w terrarium. Chyba, ze rzeczywiscie wyprowadzasz kedzierzawca na spacer...
A moze to ze mna jest cos nie tak i powinienem odbywac spacery ze swoja skolopendra?? przytulac ją i glaskac... Musze na powaznie o tym pomyslec...
-
-
to ze wyprowadza albopilosum na spacer to mozliwe;] sam znam takiego osla;] lazi z pajakiem na miasto;/
-
Zeby nie bylo to ja przylacze sie do was Szymonie i Awi. Ja bede glaskal h.maculate i murinuske , jak mnie juz zawioza do szpitala poprosze zeby mnie dali razem z wami na sale , podzielimy sie doswiadczeniami.
-
Tak dla pewności... To chyba nie było do mnie Mefisto??
-
A po kiego grzyba bierzesz pajaka na rece??!! Niech cie użre, bedziesz wiedział że głupio robisz...
Poecilotheria na ręce...nie moge...
Uprawnienia umieszczania postów