Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Terra dla pajaka.

Adrian.moto
    Guest

Terra dla pajaka.

Z czego moge zrobic malo kosztowne terrarium dla Haplopelmy Lividum gdzies po 8 wylince w gore.
    Chodzi mi o to aby bylo dosc pojemne na podloze i mialo przezroczyste szyby abym go mogl cos niecos obserwowac i przedewszystkim mnie tanio wyszlo.

werni
    Guest

Re: Terra dla pajaka.

Witam.
    Wybierz się na wycieczkę do sklepu AGD, tam napewno wybierzesz sobie jakiś fajny pojemnik spożywczy, który się nada. A najlepiej to posklejać sobie coś ładnego z szybek.

Sasquacz
    Guest

Cześć! Ja sam skleiłem 5 terrariów 30/15/15 i wyszło mnie to ok.20zł. Z szybami najmniejszy problem - ludzie teraz namiętnie wymieniają okna na nowe, a stare często stoją pod śmietnikiem. Wystarczy trochę pochodzić i poszukać - najlepiej we dwójkę bo takie okienko trochę waży. Szybki może nie są zbyt grube, ale u mnie zdają egzamin celująco. Jest przy tym dosyć dużo pracy, ale za takie pieniądze na prawdę warto.

WojtasWroc
    Guest

do szklarza
    i terra 30x30x30 powinien zrobic za 20zł +/-
    dokupic blaszke z dziurkami w sklepie z artykułami metalowymi jako wentylacje do terra
    i kazac mu ta blaszke wstawic w pokrywe tego terra ktore bedzie robił

WaRiaT_1986
    Guest

Wcozraj kupiłem sobie dwa pojemniczki są fajniejsze od tych na mocz bo są super przezroczyste.
    Oba kosztowały mnie 8 zł w Auchan.
    W lewej już zamieszkała parahybana po 3 wylince a po prawej zamieszka kędziorek po 6 :-)
    Wentylacja narazie zriobiona tylko od góry ale jeszcze malutkim wiertełkiem z boku mam zamiar robić.
    Ten większy ma średnice około 12 cm. A zreszta zobaczcie fotke:

http://www.dojlidy.net/inne/galeria/0023.jpg

LUKa_
    Guest

Sorry ze nie na temat ale z czego masz zrobiona kryjowke WaRiaT_1986 ??

Nazar
    Guest

tyle tylko ze po kilkakrotnym spryskaniu plastikowego pojemnika nic juz nie bedziesz widzial

WaRiaT_1986
    Guest

Luka kryjówka jest zrobiona z kory z wydrążoną dziurą.

Uprawnienia umieszczania postów