-
kontakt z pajakami a zdrowie
Witam
Mam nietypowy problem
otoz w grudniu 2003 roku kupiłem pierwszego pajaczka ( kedzior L2 )
poźniej w styczniu geniculate L9
w marcu emilie L4 i inne
dzisiaj mam juz 15 sztuk
kilka duzych
kilka srednich i pare małuch
mam pytanko , nie uzarł mnie zaden pajak i czy mozliwe jest ze mam zawroty głowy oraz zasłabniecia od kontaktu z nimi ??? ( np jak otwieram terra i karmie itp moga wydzielac jakies substancje ?? ktore moga powodowac ze mi jest słabo i kreci mi sie w głowie ?
pierwszy raz zaslablem w lutym - wyladowalem na ostrym duzyrze ( słąbo mi było kreciło mi sie w głowie , boł w klatce piersiowej , prawie zemdlałem - zrobili mi EKG nic nie wyszło.
dzisiaj mamy czerwiec i do tej pory kilka razy zaslablem ... zrobilemm badania (krew mocz itp )i wyniki mam w normie !! nic poza norma
i juz glupieje bo zmieniłem tryb zycia ( rzuciłem palenie , rzuciłem picie kaw , troche jem lepsze jedzenie itp ) i dalej słabne i kreci mi sie w głowie czasami tak ze mysle ze zaraz upadne
przyczyny nie znalazłem
Więc czy moze to byc spowodowane posiadaniem pajaków ???
z gory thx za odpowiedzi
-
Re: kontakt z pajakami a zdrowie
myślę że nie wątpie osobiście nic mi o tym nie wiadomo albo nie zostalo to jeszcze odkryte!!
pozdrawiam!
-
Idz do porzadnego lekarza lepiej, bo to moze byc cos bardziej powaznego... :/
-
Sadze ,ze czym predzej idz sie przebadaj..do Szpitala na Weigla masz bardzo blisko...lepiej jak napisal Hwarang nie bagatelizowac sprawy.Pozdro
-
może ataki migreny? ja często niestety miewam silne bóle głowy
ale wiem że to nie od ptaszników :F
-
może jesteś uczulony..albo coś.... eh współczucia;/
-
moze to stres... jak otwierasz terra to wewnatrz sie czegos boisz i ci sie robi slabo... ale to glupie....
-
WojtasWroc musiał byś iść zrobić sobie testy uczuleniowe na pleśń , pyłki itp jeśli to jakaś alergia to napewno nie na pająki tylko na coś co się rozwija w podłożu i trafia do twoich płuc mam znajomego ma takie same objawy po kontakcie z oparami jodyny i podobnych.
-
mam to samo - mialem robioną tomografie komputerową głowy, ale nic nie wykryto. Moja mama prawie zawału dostała jakk mnie na ziemi zobaczyła. Zemdlałem 2-3 razy, ale szybko odzyskalem przytonosc, ale zawroty głowy często mi sie zdarzają. Wtedy najlepiej usiąc zerby sie nie wywalic.....
-
słyszałem o takiej alergi:
pyłki dostają się przez nos tzn zarodniki grzyba w jakis sposob docierają do mózgu i mozg sie rozszrzerza co powoduje ucisk i się traci przytomnośc i się słabnie
pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów