Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: kontakt z pajakami a zdrowie

Mieszany widok

WojtasWroc
    Guest

kontakt z pajakami a zdrowie

Witam
    Mam nietypowy problem
    otoz w grudniu 2003 roku kupiłem pierwszego pajaczka ( kedzior L2 )
    poźniej w styczniu geniculate L9
    w marcu emilie L4 i inne
    dzisiaj mam juz 15 sztuk
    kilka duzych
    kilka srednich i pare małuch

mam pytanko , nie uzarł mnie zaden pajak i czy mozliwe jest ze mam zawroty głowy oraz zasłabniecia od kontaktu z nimi ??? ( np jak otwieram terra i karmie itp moga wydzielac jakies substancje ?? ktore moga powodowac ze mi jest słabo i kreci mi sie w głowie ?

pierwszy raz zaslablem w lutym - wyladowalem na ostrym duzyrze ( słąbo mi było kreciło mi sie w głowie , boł w klatce piersiowej , prawie zemdlałem - zrobili mi EKG nic nie wyszło.
    dzisiaj mamy czerwiec i do tej pory kilka razy zaslablem ... zrobilemm badania (krew mocz itp )i wyniki mam w normie !! nic poza norma

i juz glupieje bo zmieniłem tryb zycia ( rzuciłem palenie , rzuciłem picie kaw , troche jem lepsze jedzenie itp ) i dalej słabne i kreci mi sie w głowie czasami tak ze mysle ze zaraz upadne
    przyczyny nie znalazłem

Więc czy moze to byc spowodowane posiadaniem pajaków ???

z gory thx za odpowiedzi

roko
    Guest

Re: kontakt z pajakami a zdrowie

myślę że nie wątpie osobiście nic mi o tym nie wiadomo albo nie zostalo to jeszcze odkryte!!
    pozdrawiam!

Hwarang
    Guest

Idz do porzadnego lekarza lepiej, bo to moze byc cos bardziej powaznego... :/

Masa
    Guest

Sadze ,ze czym predzej idz sie przebadaj..do Szpitala na Weigla masz bardzo blisko...lepiej jak napisal Hwarang nie bagatelizowac sprawy.Pozdro

marcin_pluta
    Guest

może ataki migreny? ja często niestety miewam silne bóle głowy
    ale wiem że to nie od ptaszników :F

kamil1987
    Guest

może jesteś uczulony..albo coś.... eh współczucia;/

tw182
    Guest

moze to stres... jak otwierasz terra to wewnatrz sie czegos boisz i ci sie robi slabo... ale to glupie....

GALN
    Guest

WojtasWroc musiał byś iść zrobić sobie testy uczuleniowe na pleśń , pyłki itp jeśli to jakaś alergia to napewno nie na pająki tylko na coś co się rozwija w podłożu i trafia do twoich płuc mam znajomego ma takie same objawy po kontakcie z oparami jodyny i podobnych.

KaMiL_15
    Guest

mam to samo - mialem robioną tomografie komputerową głowy, ale nic nie wykryto. Moja mama prawie zawału dostała jakk mnie na ziemi zobaczyła. Zemdlałem 2-3 razy, ale szybko odzyskalem przytonosc, ale zawroty głowy często mi sie zdarzają. Wtedy najlepiej usiąc zerby sie nie wywalic.....

roko
    Guest

słyszałem o takiej alergi:
    pyłki dostają się przez nos tzn zarodniki grzyba w jakis sposob docierają do mózgu i mozg sie rozszrzerza co powoduje ucisk i się traci przytomnośc i się słabnie
    pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów