Moja rosea L8-L9 po przeniesieniu do większego terra (35/25/20) stała się bardzo agresywna. O wzięciu jej na rękę mogę pomarzyć choć wcześniej nie było z tym problemów. Do wylinki się nie przygotowuje, więc o co chodzi?
Moja rosea L8-L9 po przeniesieniu do większego terra (35/25/20) stała się bardzo agresywna. O wzięciu jej na rękę mogę pomarzyć choć wcześniej nie było z tym problemów. Do wylinki się nie przygotowuje, więc o co chodzi?
Za duże terrarium? Ile ona ma cm ciała? Ja mam taką samą i jest malutka.
Możliwe, że to terra jest dla niej jeszcze zbyt duże i czuje się w nim zagrożona. Dałeś jej tam jakąś kryjówkę?
A może przełożyłeś ją od razu po wylince? Pająkom czasem odbija po wylince i z aniołków zamieniają się w diabełki lub na odwrót. ]:->
Moja obecnie jest po 7 i ma 2.5cm ciałka. Takie terrarium jest za duża dla takiego małego pająka. A jak już naprawde chcesz ją tam trzymać to musisz dać jakąś kryjówkę.
Co do agresywności rosea to z natury pająk łagodny ale zdarzają im się odchyły od normy. Znam wiele takich przypadków gdzie rosea stała się agresywna. Zwykle im to przechodziło.
Ja tam bym jeszcze ją przeniósł do mniejszego pojemnika.Mały fauna box byłby w sam raz
to teraz masz pajaczka z charakterkiem to dobrze bo niepowino sie brac pajakow na reke :] . im wieksze terra tym pajak sie bardziej czuje sie w jakis sposob zagrozony, nawet jak wlozysz tam kryjowke to watpie zeby pajaczek zlagodnial, mysle ze jak zrzuci z 2 wylinki, juz bedzie troche wieksza to juz niebedzie taka niedobra dla ciebie
Pozdro
morda masz swojej rosea zdjecie ??
Pozatym nie bedzie chcial przyjmowac pokarmu, poniewaz bedzie sie go bal
Spokojnie nie wiadomo kiedy ją przeniósł może jest zestresowana zmianą otoczenia trzeba poczekac zanim się ustatkuje a jezeli Przeniosłeś ją już dawno to rzeczywiście możliwe że jest za MAŁA
pozdrawiam!
jak moze sie bac pokarmu ?? co ty piszesz ??Pozatym nie bedzie chcial przyjmowac pokarmu, poniewaz bedzie sie go bal