Moje pajączki zjedzą wszystko i nie wybrzydzaja, jednak fakt - ptaszniki nadrzewne uwielbiaja muchy i wszystko co lata. ))
Moje pajączki zjedzą wszystko i nie wybrzydzaja, jednak fakt - ptaszniki nadrzewne uwielbiaja muchy i wszystko co lata. ))
Mi pare dni temu padl Smithi L6, byl to dla mnie szok, pajak jadl co 2-3 dzien, byl aktywny, warunki dobre.Wszystko wygladalo ok, a tu nagle po pajaku.
kupilem nastepnego )jakies dobre rady ?????????????????
No cóż tak bywa - widocznie popełniło się jakiś błąd =)
tylko jaki ?
Nie wiem, mi jeszcze nic nigdy nie zdechło. Jakiś powód musiał być.
Mowi sie rozne rzeczy, np. ze osobnik byl slaby, ze moze mial skaze genetyczna... a moze nowotwory, grzybice, czy choroby pasozytnicze, ale w dosc duzym procencie wypadkow to jest tak, ze wina tkwi po stronie hodowcy, mimo ze czasem nawet nie mozna stwierdzic, gdzie popelnilo sie blad.
mój trynidadzki L1 nierusza np.mącznika....ale koniki wpieprza aż mu odwłok podskakuje
takie pytanie za 100 punktow, skoro nie robil pajeczyny to w jaki sposob zlapalby muche ?????
No bez przesady, chyba wiecie, moi drodzy nawet nie zorientowani poczatkujacy, ze ptaszniki sa najprymitywniejsze z pajakow i nie wyspecjalizowaly sieci lownych... Normalnie mowiac, ptaszniki nie lapia much (ani niczego) w sieci.... Ptaszniki sa zwierzetami aktywnie polujacymi, ze tak powiem. Lapia ofiare prosto w kly...