-
Sory ale musze :D
Moja samica B.smithi właśnie skończyła tworzyć kokon. Czekałem na niego miesiąc i dwa tygodnie. Jest jakis dziwny bo zamurowany w pustym poidełku na wode. Za dwa,trzy tygodnie bede walczył o odebranie. Ide oblać moje pierwsze kilkaset dzieci. Narka
-
Re: Sory ale musze :D
Jak to się mówiło - 'Urzekła mnie twoja historia'? :P Nie no tak naprawde to gratulacje.
No more comence...let someone else do it.
-
Jeśli macie jakieś przydatne praktyczne rady to mowcie, tlyko nie rady oczywiste ale takie ktore wykorzystaliscie i dały dobre efekty.
-
Nie rozcinaj kokonu przed uplywem 4 tygodni od zrobienia. Jezeli w srodku pojawi sie plesn, to i tak nic na to nie poradzisz. A wiec - nie rozcinac przez miesiac. Utrzymuj u samicy temperature 26-28 stopni i pilnuj, aby nie doszlo do przesuszenia terrarium. Gratulacje, ale to na razie 2/3 sukcesu. Jeszcze musi sie cos wykluc, aby byl pelen sukces .
-
No fachowa odpowiedz, dzieki Awi.
-
gratuluje i życze powodzenia... w uzbieraniu ok 1000 pojemniczków :-)
-
Tylko połowa wylegu bo reszta idzie do właściciela samca. Mam juz 200 niedługo bedzie wiecej
-
i ja gratuluje oby wszystko poszło jak po maśle
I pytanie do Awikulari nie będę ją męczył na gg Czu kokon rozea po 2 miesiącach mogę spokojnie nadciąć i zobaczyć na czym stoję.
-
to nie daj sie wrobic, niech wlasciciel tatusia tez pomoze Ci rozkladac te male paskudztwa. Gratuluje tak wogole
-
Oj Galn, ty mnie mozesz zawsze meczyc na gg, mam cie w koncu w profilu i wiem, kto włazi :P. 2 miesiace to troche za dlugo, ja bym zerknela po 5-6 tygodniach. Po 2 miesiacach powinny byc juz w kokonie G. rosea larwy, a moze nawet nimfy.
Uprawnienia umieszczania postów