Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Sory ale musze :D

Neo2
    Guest

Sory ale musze :D

Moja samica B.smithi właśnie skończyła tworzyć kokon. Czekałem na niego miesiąc i dwa tygodnie. Jest jakis dziwny bo zamurowany w pustym poidełku na wode. Za dwa,trzy tygodnie bede walczył o odebranie. Ide oblać moje pierwsze kilkaset dzieci. Narka

tomash_k
    Guest

Re: Sory ale musze :D

Jak to się mówiło - 'Urzekła mnie twoja historia'? :P Nie no tak naprawde to gratulacje.

No more comence...let someone else do it.

Neo2
    Guest

Jeśli macie jakieś przydatne praktyczne rady to mowcie, tlyko nie rady oczywiste ale takie ktore wykorzystaliscie i dały dobre efekty.

Awikularia
    Guest

Nie rozcinaj kokonu przed uplywem 4 tygodni od zrobienia. Jezeli w srodku pojawi sie plesn, to i tak nic na to nie poradzisz. A wiec - nie rozcinac przez miesiac. Utrzymuj u samicy temperature 26-28 stopni i pilnuj, aby nie doszlo do przesuszenia terrarium. Gratulacje, ale to na razie 2/3 sukcesu. Jeszcze musi sie cos wykluc, aby byl pelen sukces .

Neo2
    Guest

No fachowa odpowiedz, dzieki Awi.

nokeg
    Guest

gratuluje i życze powodzenia... w uzbieraniu ok 1000 pojemniczków :-)

Neo2
    Guest

Tylko połowa wylegu bo reszta idzie do właściciela samca. Mam juz 200 niedługo bedzie wiecej

GALN
    Guest

i ja gratuluje oby wszystko poszło jak po maśle

I pytanie do Awikulari nie będę ją męczył na gg Czu kokon rozea po 2 miesiącach mogę spokojnie nadciąć i zobaczyć na czym stoję.

Cizar
    Guest

to nie daj sie wrobic, niech wlasciciel tatusia tez pomoze Ci rozkladac te male paskudztwa. Gratuluje tak wogole

Awikularia
    Guest

Oj Galn, ty mnie mozesz zawsze meczyc na gg, mam cie w koncu w profilu i wiem, kto włazi :P. 2 miesiace to troche za dlugo, ja bym zerknela po 5-6 tygodniach. Po 2 miesiacach powinny byc juz w kokonie G. rosea larwy, a moze nawet nimfy.

Uprawnienia umieszczania postów