-
polskie pająki
Nie mogę hodować ptaszników i zastanawiam się nad hodowlą jakiegoś nie objętego ochroną polskiego pająka. Czy są jakieś naziemne albo podziemne które można hodować?? Jeśli tak to jakie i gdzie je mogę znaleść??
-
Re: polskie pająki
Pająk kątnik... znalezienie go to kwestia przypadku... Ja swoją samicę złapałem w styczniu jak łaziła mi po suficie (na początku pomyslalem ze mi cambridgei L4 uciekł) ale wypuscilem ją po tygodniu bo uznalem ze na wolności bedzie jej lepiej... Przeszukaj strychy, piwnice zakamarki a może znajdziesz... powodzenia.
P.S. A dlaczego nie możesz miec ptasznika?
-
ja myśle ze najlatwiej znaleść by bylo Poskocza Krasnego hehehe zartuje ocywiscie choć on jest najladniejszy ale mysle ze tak jak tomash_k pisal najlatwiej bedzie znaleść kątnika ewentualnie sidlisza piwnicznego
pozdrawiam!
-
Albo probowac na krzyzakach.
Jednak katniki sa na poczatek w sam raz... wg mnie ;]
-
tomash_k napisał(a):
>P.S. A dlaczego nie możesz miec ptasznika?
Nie mogę mieć bo kiedyś rodzice oglądali program "Znajomi z Zoo" gdzie Gucwińscy mówili, że ptasznik nie nadaje się na domowe zwierzę przez swe parzące włoski, które mogą dostać się do oczu i układu oddechowego, więc mama zabroniła mi posiadania ptasznika.
A już się przymierzałem do kupna...
-
lol państwo Gucwińscy gadają różne ciekawe rzeczy hehehe
-
Gucwińscy postrachem dla młodych terrarystów i ich rodzin
-
Niedawno byla taka we Wrocku afera ze skladowali w zoo zdechle zwierzaki razem jak na wysypisku przy drodze zwiedzajacych....wszystko gnilo i ogolny syf.. nie sluchaj sie gucwinskich ...
-
czy jest moze jakas strona z pająkami=nie ptasznikami które można znaleźć w polsce??
-
A ja bym proponowala rodzicom podsunac nasze forum. Albo przejsc sie do kogos, kto hoduje/trzyma ptaszniki. Do mnie przychodza klienci z rodzicami, jak rodzice maja opory. I nie bylo przypadku, ze rodzice sie nie zgodzili, a uszczesliwiony nowy czlonek braci terrarystycznej wychodzil z pajakiem w pudelku...
Uprawnienia umieszczania postów