Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: zraszanie wodą destylowaną

Baku
    Guest

Re: zraszanie wodą destylowaną

gówno prawda :P:P:P kolejna broszurka rozsyłana przez lige polskich rodzin :P:P

Mefisto
    Guest

Bynajmniej nie życzę sobie czynienia mnie sympatykiem "leperów". Ubiegając następną wypowiedź - Lepperów też nie. :PPPP

Baku
    Guest

nie złość sie ale to jest naprawde brednia , tzn faktem jest ze nieraz woda z kranu nadaje sie do picia , ze mineralna nie jest super eliksirem na zycie wieczne

bzdurą jest to ze

a ) jak powiedziałeś wcześniej nie przysfajamy zw nie org - robimy to bardzo dobrze

, b) w owocach i innych 90% to są te same sole bo tylko niekture pierwiastki występują naturalnie w związkach organicznych a chelaty zdazają sie naprawde zadko

c) z tym wysuszaniem przez wode to juz wogule bzduuuura lpr'owska

sud jest jedynym pierwiastkiem ktury przyczynia sie do zatrzymywania wofach w przestrzeniach między tkankowych ale poza większą masą ciała nic na tym nie tracimy :P :P:P

naprawde juz mi sie nie chce tego tłumaczyć :] poprostu jest tak jak mówie :]

Mefisto
    Guest

I o to mi chodzi Baku! Minerały jesteśmy w stanie przyswoić tylko wtedy, gdy zostaną one przetworzone na związki organiczne czyli np. ROŚLINY. Sam to powiedziałeś. Przetworzenie polega w dużym stopniu na wzbogaceniu tych związków o węgiel, który rośliny pobierają z atmosfery z dwutlenku węgla na drodze fotosyntezy.

W innym przypadku spożywanie minerałów (w postaci nieorganicznej) będzie miało tyle samo finezji to gotowanie zupy z kamieni. I tylko to chciałem zauważyć pisząc o wodach mineralnych.

Ale przed chwilą znalazłem to, o czym pisałem - za momencik wrzucę skan.

Mam po prostu wrażenie, że nie do końca mnie rozumiecie i stąd cała dyskusja. :/

Mefisto
    Guest

Sorki - tam miało być:

"Minerały jesteśmy w stanie przyswoić tylko wtedy, gdy zostaną one przetworzone na związki organiczne przez np. ROŚLINY"

Mefisto
    Guest

I wszystko. Z mojej strony koniec tematu.

Mysza1983
    Guest

Chmm nie jest to jakaś gazetka jechowów lub jakis dzieci oswiecenia :-P

Czym bardziej niezdrowo zyjemy tym żyjemy lepiej. Po co psuć taki krótkie zycie przez zdrowe żarcie bez soli, niepalenie i niepicie alkoholu :-)

Baku
    Guest

bzdura :]

a ) foto synteza prowadzi do powstania trioz dalsze przetworzenie jest juz czymś innym

b) ja wcale tego nie powiedziałem - przeczytaj jeszvcze raz -albo powtuze - powiedziałem ze nawet jak jemy rosliny to pobieramy związki w tej samej postaci co w wodzie .

Baku
    Guest

bzdura

a) zawsze jesteśmy wstanie je przysfoić - wyjątek jest sul nie rospuszczalna w silnym kwasie ani w słabej zasadzie - napewno są takie ale nie przypominam sobie :P:P

b) one nie są na nic przetwazane tylko są syntetycznie ( firma farmaceutyczna ) wiązane w postaci helatów ( atom centralny otoczony ligandami )

c) jeszcze raz bzdura :P

Baku
    Guest

o mój boze - sory ale to jest 100% lepperosa + lpr :P

a) te galileusze : hmm nie sądzicie ze tu coś nie tak ?? 2 cięzary z tego samego materjału mają ruzną powierzchnie , większy spadnie szybciej ... czemu ?? bo na kazdy gram jego masy przypada mniejsza jednostka powierzchni = mniejszy opur

w pruzni jest inaczej ale tu muwimy o atmosferze :P:P:P

b) podaj źrudło tego artykułu - jaki to profesor napisał ,,, bo wkoncu z treści mozna uznać to za autorytet w dziedzinie biohemi :P:P:P

wgmnie autor poszedł na wywiad do profesora jakiegoś , zadawał pytania których do końca sam nie rozumiał i połączył to w równie bezozumny sposub ....

fotosynteza ma sie nijak do wiązania minerałów do zw org - za to odpowiada rtg i kompleks goldgiego a nie chloroplast !!

to z nie przysfajaniem to mi sie wydaje ze chodzi o nie zdolność do syntezy związków organicznych z nieorganicznych :P:P - takiej nie posiadamy i to zawdzięczamy roslinom :P :P :P

czyli zakonce znanym jus stwierdzeniem :P bzdura :P

Uprawnienia umieszczania postów