-
zraszanie wodą destylowaną
pisze tego posta w imieniu kolegi
czy moge zraszac terrarium z ptasznikiem woda zdemineralizowana (destylowana)?
wtedy szyby sa czyste, bez osadow, estetycznie wygladaja
oprocz tego w terra znajduje sie miseczka z odstana woda
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdrawiam
-
Re: zraszanie wodą destylowaną
Miseczka zbędna.
Ja zraszam przegotowana wodą. Destylowana też dobra.
-
Mysle, ze mozna. Pajak oczywiscie potrzebuje mineralow, ale te pobiera w sumie wraz z pokarmem. W kazdym razie, gdybym uzywal wody destylowanej, to dla swietego spokoju dalbym ta miseczke.
-
Ja zraszam zwykłą kranówką. Woda przegotowana może ma mniej bakterii, ale jest wbrew pozorom bardziej zanieczyszczona.
Atrax - czy pająki przyswajają minerały zawarte w wodzie? Przecież to są substancje nieorganiczne. Właśnie mi się przypomniały reklamy tzw. wód mineralnych, gdzie twórcy się chwalą, jakie to ich produkty są idealne właśnie pod względem dobrania proporcji minerałów. Tylko dlaczego nikt nie mówi w tych reklamach, że te wszystkie minerały są dla ludzi przyswajalne w takim samym stopniu co kamień leżący u drogi lub szyna tramwajowa?
Jak to jest z pająkami?
-
bo destylacie nie zostają ślady na szybach :P
-
Ile kosztuje 1 butelka? Drogo Cie to wyjdzie, drozej niz pokarm!
-
mefisto to zacznij pić wode destylowaną, zobaczymy jak długo pozyjesz... to dlaczego żarło do np. gadów posypuje sie preparatami mineralko-witaminowymi skoro tego przyswoić nie można.... jeżeli za minerał uznasz także ołów to dlaczego ludzie umierają z pwodu jego zawartości w wodzie...
PS. lekarzem nie jestm i nie zamierzam być ale stwierdzenie ze nie przyswajamy minerałów i są one nam niepotrzebne jest lekko dziwne
-
-
Ja osobiscie zraszam woda przygotowa odstana wrzucam do wody jeszcze kawalek waty ktora zbiera mi kamien z poco ma byc ktory niestety osadza mi sie w czajniku :> a co do wody destylowanej w pracy mam z tym krany, aczkolwiek fakt faktem wyjdzie cie to bardzo drogo.
-
z tego wynika ze nic sie nie stanie pajakowi
wielkie dzieki
pozrawiam
Uprawnienia umieszczania postów