-
Citharischius Crawshayi
Zastanawiam sie nad swoim pierwszym podziemnym pajakiem...przeczytalem wiele w internecie na temat Crawshayi'a, ale chcialem zapytac jakie sa wasze doswiadczenia z tym ptasznikem.dzieki za odp
-
Re: Citharischius Crawshayi
Wolno rosnie, u mnie trzyma sie dobrze, nie zapewniem mu "specjalnych" warunkow i nic nie wskazuje na to zeby bylo z nim cos nie tak, podatny na roztocza - slyszalem juz od kilku osob i tak samo bylo u mnie, na szczescie usunalem.
-
Witam.
Mam malucha od kilku miesiecy, ok. 1cm cialka. Bardzo szybki jest i nerwowy, raz juz go lapalem po pokoju. Poza tym bardzo malo je u mnie. Ale fajny, juz zamowilem 2 nowe
-
Wolno rośnie, dużo je, szybki jadowity i agresywny. Stryduluje. Kilka razy go już goniłem.
-
-
No zgadza się. Crawshayi to chyba najbardziej aktywny podziemny. Mój hercules i lividum ... eh ich w ogóle nie widać (lividum czasem wychodzi). Crawshayi ciągle kombinuje, non stop przekopuje, rozbudowywuje itp.
-
Mam do was jeszcze jedno pytanko...
Skad wziela sie amerykanska nazwa tego ptasznika KING BABOON--krol pawianow??dziwne...
dzieki za odp.na poprzednie posty..dobrej nocy.narx
-
Zamieszkuje teresy gdzie występiją pawiany. Kopie nory w glinistych podłożach, jest wielki, syczy.... prawdziwy król.
-
Baboon to afrykanska nazwa ptasznika. Tak jak tarantula u anglikow. Kazdy ptasznik w Afryce to Baboon...
-
Zgadza się - wszystkie afrykańskie to baboon'y. Tyle, że z tym crawshayiem coś było, że on dostał jeszcze king. Żył w jakimś trudnym środowisku (gliniasto skalistym chyba), kopał 2 metrowe nory i się dorobił króla. Poza tym dorosła samica jest naprawdę spora.
Uprawnienia umieszczania postów