-
zostalem ostrzelany
wczoraj dorosla A.metallica kumpla ostrzelała mnie z odległości około 20-25cm odchodami kiedy próbowałem zdjąć ją z półki na którą wpazła nieproszona. dostalem 2 grudkami szarej substancji a kilka sekund później pająk zostawił na półce małą kropelkę przejzystego płynu.
to była jakś reakcja obronna czy ze strachu to zrobiła??
-
Re: zostalem ostrzelany
Może po prostu jej się chciało
Nie słyszałem o takiej formie "obrony".
-
poprostu obsrala sie :] hehe ze strachu
-
Fasciata mojego kumpla tez tak robi : )
-
Mam nadzieje,ze jak moj metal dorosnie bedzie lepiej wychowany Pozdro
-
Bylo to spowodowane stresem. Niektorzy traktuja to jak reakcje obronna, ale ja powstrzymuje sie od komentarzy.
-
Foxtrott to tak jak z ptakami jak złapiesz nieraz jakiegoś dzikiego to też tak potrafi strzelić hihih napina się do ucieczki i jak jest naładowany to strzela.Można jedynie zgadywać o co mu chodziło ale moje 2 małe fasciatum też dziwnie się zachowują nie wiem co będzie jak dorosną ale zamiast stawać przodem do przeciwnika to obracają się tyłem i podnoszą odwłok wysoko strach pomyśleć jak dorosną i i wezmą przykład z A.metallica twojego kumpla
-
Moja A. versicolor juz nie raz 'strzelala' odchodami. Nie sadze aby bylo to zwiazane ze stresem, raczej byla to reakcja obronna...
-
hm jak ja lapie muchy za skrzydla to tez sraja na palce :/ wiec reakcja obronna na pewno
-
small, reakcja obronna (w to wchodzi stres) bo jak gdyby nie byla zestresowana to nie musiala by sie bronic. jak by do Ciebie podeszlo kilku kiboli z palami to nie bylbys zestresowany ?
Uprawnienia umieszczania postów