Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: zostalem ostrzelany

Foxtrott
    Guest

zostalem ostrzelany

wczoraj dorosla A.metallica kumpla ostrzelała mnie z odległości około 20-25cm odchodami kiedy próbowałem zdjąć ją z półki na którą wpazła nieproszona. dostalem 2 grudkami szarej substancji a kilka sekund później pająk zostawił na półce małą kropelkę przejzystego płynu.
    to była jakś reakcja obronna czy ze strachu to zrobiła??

morda
    Guest

Re: zostalem ostrzelany

Może po prostu jej się chciało
    Nie słyszałem o takiej formie "obrony".

rado120
    Guest

poprostu obsrala sie :] hehe ze strachu

SID7426170
    Guest

Fasciata mojego kumpla tez tak robi : )

Masa
    Guest

Mam nadzieje,ze jak moj metal dorosnie bedzie lepiej wychowany Pozdro

Atrax Robustus
    Guest

Bylo to spowodowane stresem. Niektorzy traktuja to jak reakcje obronna, ale ja powstrzymuje sie od komentarzy.

GALN
    Guest

Foxtrott to tak jak z ptakami jak złapiesz nieraz jakiegoś dzikiego to też tak potrafi strzelić hihih napina się do ucieczki i jak jest naładowany to strzela.Można jedynie zgadywać o co mu chodziło ale moje 2 małe fasciatum też dziwnie się zachowują nie wiem co będzie jak dorosną ale zamiast stawać przodem do przeciwnika to obracają się tyłem i podnoszą odwłok wysoko strach pomyśleć jak dorosną i i wezmą przykład z A.metallica twojego kumpla

small
    Guest

Moja A. versicolor juz nie raz 'strzelala' odchodami. Nie sadze aby bylo to zwiazane ze stresem, raczej byla to reakcja obronna...

kak
    Guest

hm jak ja lapie muchy za skrzydla to tez sraja na palce :/ wiec reakcja obronna na pewno

Metall
    Guest

small, reakcja obronna (w to wchodzi stres) bo jak gdyby nie byla zestresowana to nie musiala by sie bronic. jak by do Ciebie podeszlo kilku kiboli z palami to nie bylbys zestresowany ?

Uprawnienia umieszczania postów