Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: A.geniculata

bartoszbag
    Guest

A.geniculata

jak w temacie mam od ok roku geniculate ma 6 cm ciala i chcialbym sie dowiedziec po ktorej jest wylince i poktorej geniculaty osiagaja djrzalosc plciowa o odpowoedzi prosze bardziej doswiadcznychhodowcow pozdr

Mc.Luka
    Guest

Re: A.geniculata

mniej więcej po ok 10 wylinkach jest- tak mi się wydaje, a po ilu dojrzewają to nie wiem, ale podobno najlepiej dopuszczać samice w wieku mniej więcej trzech lat
    pozdro- Łukasz J.- były sąsiad z Ogrodowej

morda
    Guest

Około 10 wylinka.
    Moja ma 6cm ciała (około) i jest po 11. Geniculata to dość spory pająk.
    Dojrzała tak 11-12 wylinka. Najlepiej dopuszczać tak po 13-14, żeby mieć pewność.

Bandit
    Guest

moja też ma tyle i szykuje się do 11 można spróbowac dopuścić wcześniej jeśli chodzi ci o zysk czy coś, a jeśli nie, to poczekaj jeszcze tak do 13

Awikularia
    Guest

jedna z moich samic jest po 8 wylince i ma 5,5 cm ciala. Ale wielkosc pajaka zalezy od naprawde wielu czynnikow....

Snuk
    Guest

Moja samica geni ma około 6,5cm ciałka i jest po 9wyl. a dopuszczać możesz najlepiej po 11wyl. Lecz dla pewności pouścić tak gdzies po 12wyl.

chris.smithi
    Guest

Jeśli można to zadam pytanko troszke odbiegające od tematu, ale nie chcialem zaśmiecać forum nowymi postami. A więc, ile samica może złożyć kokonów, albo ile razy może być zapłodniana w życciu

morda
    Guest

Zapłodniona - od czasu jak jest dorosła co wylinkę do końca życia.
    Kokony - zwykle jeden na zapłodnienie. Pterinochilusy, Psalmopoeusy często robią np. 2 kokony.

Grażynka
    Guest

mój samczyk jest po 9 i ma niecale 6 cm mysle ze twój jest po 10

Awikularia
    Guest

A. geniculata wytwarza tylko jeden kokon po kopulacji. Najwczesniej dopuszczac samiczke tak okolo 3-letnia - powinna miec wtedy jakies 8-9 cm ciala. Mlodszych nie ma sensu... A po 11 wylince dojrzewa zwykle samiec, u samiczki jest to okolo 13-14 wylinka.

Uprawnienia umieszczania postów