-
smithi po wylincje - zostawił kły? :(
czesc
wyjalem wreszcie wylinke smithiego (teraz przechodził siódmą) w celu rozpoznania płci, ale narazie nic z tego.
Natomiast zaniepokoił mnie inny widok - wystające kły ze szczękoczułek.
Powinny być czy nie? Bo czytałem ostatnio, że czyjemuś pająkowi połamały się kły, itd :/
Póki co nie chcę niepokoić pająka, ale przynajbliższej okazji popatrzę rzecz jasna, czy ma zęby czy nie
Zdjecia wylinki sa tutaj:
http://gsm.boo.pl/tmp/zeby.jpg
http://gsm.boo.pl/tmp/zeby1.jpg
sorry za jakosc, ale to z komorki
i prosze nie pytac, co to za makro :P
-
Re: smithi po wylincje - zostawił kły? :(
Powinienes wiec pytac wtedy, kiedy sie upewnisz, czy ma zeby czy nie, poniewaz zostawianie starych podczas wylinki jest zupelnie normalne.
-
dzieki! ale podejrzewam, ze upewnilbym sie dopiero za jakies 3 dni. jeszcze raz dzieki.
-
kly sa zawsze widoczne w wylince
-
tak jak mówi Diablo kty zostaja a zamiast nich sa nowe i białe a dopiero po jakims czasie ciemnieja i dopiero wtedy mozna dac im pokarm czyli po upływie np.10dni
-
Kły są zawsze. Wg. mnie nie zostawił - to się bardzo rzadko zdarza.
-
u mojego kędziora też niby zostały a po półtorej tygodnia Stefan sprawdził "nowe" na świerszczu :-)
-
One nie zostawiaja zebow tylko obudowe do nich... Tak samo jak nie zostawiaja nog, tylko sam pancerzyk.
-
Zgadza sie. Rownie dobrze mozna by bylo powiedziec, ze "zostawil oczy". To wszystko jest calkowicie normalne. ;]
-
no wlasnie po sekcji wylinki zobaczylem, ze szczekoczulki sa puste, ale co do kłów nie byłem pewien, ale będę już wiedział.
może te pytanie do FAQ dodać dla potomnych? :P
Uprawnienia umieszczania postów