-
Re: Wiem że było ale musze.
awi z tym mutantem powaznie mowilem gdybys nie miala mutacji wygladala bys identycznie jak twoja mama i wogole wszyscy ludzie byli by tacy sami
-
wiem ze mutant to obelga zawsze kojarzy sie z okiem na srodku czola albo z pieknymi zielonymi piersiami na plecach ale niestety tak jest wszyscy jestesmy mutantami
wiekszosc kwiatkow w kwiaciarniach to wynik mutacji (nie krzyzowek) to ze roza jest wielka jak piesc to wynik mutacji przykladow mogl bym podawac wiele ale nie o to chodzi
-
Angelo, mam fajna mame i nie mialabym nic przeciwko wygladowi
-
widzisz pech tak chcial ze akurat mutacje zaszly w takim a nie innym miejscu dna :P
-
czasami jestesmy bardziej podobni do rodzicow czasami mniej (wykapany tatus
-
"awi z tym mutantem powaznie mowilem gdybys nie miala mutacji wygladala bys identycznie jak twoja mama i wogole wszyscy ludzie byli by tacy sami
"
ehhh... to ze nie wygladasz jak twoja mama to nie jest mutacja...
GENOTYP XX XY
\ \ / /
\ \ / /
\ /\/
XX XY
i przeciez plemnik zawiera 1/2 genow ojca a kom jajowa 1/2 matki (czyt. mejoza)... i jak one się łączą to powstaje organizm o cechach i ojca i matki... I TO NIE JEST ŻADNA J......A MUTACJA! a jak nadal tak myślisz to se poczytaj podręcznik do 3 gimnazjum dariusza szlachetko....
Mejoza--- kariokineza redukcyjna, podział redukcyjny jądra komórkowego zachodzący w procesie powstawania komórek rozrodczych (gamety, mejospory), prowadzący do redukcji liczby chromosomów do połowy, co umożliwia odtworzenie pierwotnej liczby chromosomów w zygocie.
PS: bym jeszcze pisał ale jestem w szkole na przerwie... cholera chcialem sie nie udzielac ale jak ktos gada ze mutacja to jest normalne dziedziczenie cech to mozna sie zdenerwowac.... MUTACJA moze zachodzic przez czynniki srodowiska, i w trakcie tworzenia zygoty, jesli plemnik by np. mial o jeden wiecej gen....
musze spadac narx
-
nie musze czytac zadnych podreczinkow z gimnzjum bo studiuje biologie i mialem genetyke i wiem co mowie
moze ty siegniesz po jakis podrecznik z wyzszej polki to bedziesz wiedzial o czym mowie
-
A może wiesz kto to jest Dariusz Szlachetko? Ehh... Fajnie masz jeśli jego wiedze negujesz... Możesz się spytać twojego profesora czy go zna, a się mile zaskoczysz... Jest na biologii w Gdańsku :-)
A z resztą to co... by w podręczniku do gimnazjum kłamali? on jest zatwierdzony przez tych samych ludzi co twój podręcznik ;-)
-
nie chodzi o to! twoj podrecznik nie klamie wszystko sie zgadza ale poczytaj sobie o mutacjach i o crossing over bo to pewnie juz miales
-
Mutacje to zamiany liczby chromosomów! Mutacje to choroby, np: alkaptonuria, anemia, pląsawica. I o ile sie nie myle to Zespół Downa, Turnera i Klineferta itd
Uprawnienia umieszczania postów