Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Wiem że było ale musze.

Luger
    Guest

Re: Wiem że było ale musze.

No jeszcze ja musze wtrącić swoje trzy grosze apropo krzyżówek(wkońcu to ja zacząłem).Nie sądze aby mieszanki pająków(i innych zwierząt) były zdolne do rozmnażania i tu dam prosty przykład, MUŁ jest to hybryda konia i osła i jeszcze nie stwierdzono aby się rozmnożyła. I jeszcze dla cyrków robią hybrydy lwów z tygrysami(nie podam fahowej nazwy bo jej nie znam) i też nie stwierdzono by się rozmnożyły(co ciekawe kiedy rodzice są inni wyhodzi co innego). I nie mówcie tu o psach bo one są bardziej zbliżone niż osioł z koniem czy czerwonokolanowiec z kędzieżawym.

Mirass
    Guest

wakurat, podałeś przykłady to jak Poeciliotherie z Brachypelmą,...... a psy to jest jedna rodzina ale różne gatunki, tak samo możesz brachypelmy krzyzowac , a poeciliotherii z brachypelma sie nie da...

A skąd wiesz że mułów nie rozmnożyli? Co do lwów z tygrysami nie wnikam bo nie znam sie co w cyrku jest na wybiegu....

Dobra koniec już :-)

Luger
    Guest

Choćby z takiej grubej książki co na niej PWN pisze.

angelo
    Guest

krzyzowka lwa z tygrysem to chyba talion o ile sie nie myle
    nie mozesz porownywac psow do pajakow bo psy sa bardziej spokrewnione i to jest cos wiecej niz rodzina. rodzian psowatych obejmuje tez lisa hiene fenka a watpie ze cos by z tego wyszlo
    psy to rasy i dlatego mozna je krzyzowac i rozmnazac podobnie jak ludzie masz rase biala czarna itd
    poecilotheri bys nie sklrzyzowal z brachypelma bo jest taka mala blokada a mianowcie roznice w budowie haczykow w balbusach
    skrzyzowales vagansa z brachypelma bo sa bardzo spokrewnione i maja podobna budowe balbusow
    zobacz sobie na zdjeciach jak bardzo balbusy u roznych ptasznikow sie roznia!

morda
    Guest

Ja swoje zdanie wyraziłem i nie mam zamiaru go zmieniać.
    Myśle, że lepiej by bylo zakończyć dyskusję o hybrydach - każdy ma swoje zdanie.

angelo
    Guest

nie nie koncz tego bo tu nie chodzi o stosunek do hybryd ale o cos innego
    poczytaj zreszta bo nie wiem jak to nazwac
    teraz juz weslzismy na ewolucjonizm i mutacje wiec wiesz temat sie fajnie rozwija

morda
    Guest

No rozwija się.
    Często właśnie na to schodzi i zobaczymy co będzie za kilkanaście postów.
    Tylko się nie kłóćcie.

Mirass
    Guest

Ja też się nie udzielam... Biore z mordy przykład :-) Pozdrawiam :-)

Awikularia
    Guest

O, to jestem mutantem? Fajnie! jak zauwaze u siebie objawy typu przechodzenie przez sciany lub topienie wzrokiem olowiu, to dam wam znac.....

small
    Guest

Mirass napisał(a):

> a psy to jest jedna rodzina ale różne gatunki, (...)

Kazdy pies nalezy do tego samego gatunku Canis familiaris...

Uprawnienia umieszczania postów