-
parowanie....
Witam.
Strasznie mi paruje pojemnik w ktorym trzymam pale ptaszniki, to jest pojemnik do moczu...
Slaba wnetylacja... to jest chyba problem ale ile mozna robic tych dziurek....
A moze to parowanie nie jest zle?!?! Zreszta na szybach male maja przynajmniej wode....
Mam racje czy sie myle?
Jakas rada?
Pozdrawiam
-
Re: parowanie....
rada - pomysl
jest dobrze
-
Jak mowisz ze jest dobrze to ok.
Pozdrawiam )
-
ja bym zmniejszyl troche wilgotnosc.. nie podlewaj ich tak czesto bedziesz mial duze klopoty z plesnia..
-
Bede pamietal.
Zreszta na tym etapie mam je w pojemnikach na mocz wyczyszczenie terrarium z plesni nie bedzie az... tak klopotliwe... tylko gorzej jak mi dopadnie pajaka... :/
Dzieki za rade
Pozdrawiam
-
Jesli bedziesz mila dobra wentylacje w tym pojemniczku to plesninie bedzie,. Ja mojego smitiego przez 3 wylinki trzymalem w takim zaparowanym pojemniku chociaz wilgotnosc powinien miec mniejsza i plesn sie nie pojawila ani raz. Teraz ma mniejsza wilgotnosc w salatce ale tez jest dobrze
-
u mnie paruje caly czas (troche sie wkurzam, bo torf jest szybko suchy) juz od dawien dawna, ale plesni nie mialem jeszcze ani razu, moze powietrze mam dobre
-
mi tez parowaly pojemniki do momentu kiedy nie zrobilem otworow po bokach i juz jest ok
-
U mnie to samo! A powietrze mam wyśmienite... w końcu nOwOhUcKiE! hehe! :P
-
Wlasnie ja mam po bokach i sporo w zamknieciu... dlatego sam jestem sytuacja zdziwiony.
Poczekam i zobacze jak bedzie... Moze tez ma dobre powietrze
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów