-
Dziwna Szmitka :/
Od jakiegos czasu (około pół roku) jestem nieszczesliwym posiadaczem Brachypelmy smitchi. Nieszczescie to wyniki z takiego faktu, ze mój pająk nie rosnie :[. Zakupilem go jako L2, przeszedl okolo 5 wylinek i nadal ma z 1.2cm. Co znim jest;]?
-
Re: Dziwna Szmitka :/
nic widocznie juz tak ma...a karmisz go przynajmniej?
dla mnie to jest dujda ten post co napisales nie wiem jak moze przejsc 5 wylinek i miec taka sama dlugosc co na poczatku :-/
dawaj mu wiecej zarcia i duza temp. + duza wilgosc bedzie rosl jak na drozdzach
-
Nie oczekuj, że pająk około 7 wylinki będzie miał 5-6 cm ciała. Czasem tak mają, że mało rosną przy wylinkach.
Wszystko zależy od warunków.
-
No moze temp nie ma za wyskokiej, a zarcie je :]
-
-
No ale nie to nie jest sciema:], mam malom szmitke jej calkowity przyrost przez te 5 miesiecy nie byl wiekszy niz 2 mm no moze 3
-
Zalatuje podstępem o ile wiem primaaprilis jush był ??
-
niekoniecznie
ja mam smithi L6 ale ciała nie ma tak bardzo wiele, nie pamiętam, czy 1,8 czy 2 cm, jakoś tak :/
a to dlatego, ze miala niska temperature, ok. 20 C.
teraz jest juz od miesiaca w terrarium i ma zawsze min. 23 stopnie, wiec mam nadzieje, ze nadrobi.
btw przechodzi wlasnie wylinke, ale cos sie nie rusza od godz. 20
-
ja mm vagansa ma temperature wilgotnosc i zarcie. nieje niewychodzi z nory i nierosnie ale nie mam go az tak dlugo. bilokolanowy jest najleprzym pajakiem wg mnie. je duzo i najwiecj przebywa poza nora
-
kak, temp u mojej szmitki była podobna do twojej. Teraz zwiekszyłem do około 27 stopni, moze jeszcze urosnie ;]
Uprawnienia umieszczania postów