-
Foto bulbusów!!
Jak w opisie czy ktoś zna stronkę (albo post na forum) gdzie widać dokładnie bulbusy samca (konkretnie mi chodzi o b.smithi)
-
Re: Foto bulbusów!!
Wejdz sobie np. na giantspiders.com - w dziale Care są fotki. Poszyka w google... pełno tego jest w sieci.
To takie haczyki na nogogłaszczkach.
-
ok już wiem, jak to wygląda... ale czy przy L6 powinny już się pojawiać czy jeszcze nie(o ile to samiec)???
-
z tego co pamietam i wyczytalem na forum,. bulbusy i haczyki pojawiaja sie po ostatniej lub przedostatniej wylince.
a ja mam pytanie, ktora to jest ostatnia wylinka? jakas konkretna czy wtedy jak juz sa haczyki i blubusy w koncu
-
Bulbusy i haczyki pojawiają się po ostatniej wylince samca. I nie ma reguły, która to wylinka z kolei. U różnych gatunków różnie, a nawet u tego samego gatunku różnie bywa.
-
Aha, trzeba jeszcze dodać, że u niektórych gatunków haczyki wogóle się nie pojawiają (np Blondi).
-
ostatnia wylinka to ta po ktorej sie pokaza bulbusy i ewentualnie haczyki :P
-
Haczykow nie maja takze ptaszniki z rodzaju Avicularia, Iridopelma, Poecilotheria.... Ale bulbusy ma kazdy samiec, to w koncu jego narzad rozrodczy.
"Wejdz sobie np. na giantspiders.com - w dziale Care są fotki. Poszyka w google... pełno tego jest w sieci.
To takie haczyki na nogogłaszczkach."
No, mordko, nie popisales sie, ale wybaczam, matura i te sprawy . Bulbusy to nie sa haczyki, haczyki sa calkiem w innym miejscu i na innej parze odnozy :P. Na mojej stronce zamieszcze fotki bulbusow roznych gatunkow ptasznikow.
-
-
Awi - nie chodziło mi o haczyki na nogach do przytrzymywania szczękoczułek samicy. Bulbusy wyglądają jak takie maczygi ale jak by przyjrzeć się im od spodu to takie zakrzywione haki.
Uprawnienia umieszczania postów