Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Foto bulbusów!!

Mieszany widok

ardi
    Guest

Foto bulbusów!!

Jak w opisie czy ktoś zna stronkę (albo post na forum) gdzie widać dokładnie bulbusy samca (konkretnie mi chodzi o b.smithi)

morda
    Guest

Re: Foto bulbusów!!

Wejdz sobie np. na giantspiders.com - w dziale Care są fotki. Poszyka w google... pełno tego jest w sieci.

To takie haczyki na nogogłaszczkach.

ardi
    Guest

ok już wiem, jak to wygląda... ale czy przy L6 powinny już się pojawiać czy jeszcze nie(o ile to samiec)???

kak
    Guest

z tego co pamietam i wyczytalem na forum,. bulbusy i haczyki pojawiaja sie po ostatniej lub przedostatniej wylince.
    a ja mam pytanie, ktora to jest ostatnia wylinka? jakas konkretna czy wtedy jak juz sa haczyki i blubusy w koncu

Jimbo
    Guest

Bulbusy i haczyki pojawiają się po ostatniej wylince samca. I nie ma reguły, która to wylinka z kolei. U różnych gatunków różnie, a nawet u tego samego gatunku różnie bywa.

Jimbo
    Guest

Aha, trzeba jeszcze dodać, że u niektórych gatunków haczyki wogóle się nie pojawiają (np Blondi).

rastafaq
    Guest

ostatnia wylinka to ta po ktorej sie pokaza bulbusy i ewentualnie haczyki :P

Awikularia
    Guest

Haczykow nie maja takze ptaszniki z rodzaju Avicularia, Iridopelma, Poecilotheria.... Ale bulbusy ma kazdy samiec, to w koncu jego narzad rozrodczy.

"Wejdz sobie np. na giantspiders.com - w dziale Care są fotki. Poszyka w google... pełno tego jest w sieci.

To takie haczyki na nogogłaszczkach."

No, mordko, nie popisales sie, ale wybaczam, matura i te sprawy . Bulbusy to nie sa haczyki, haczyki sa calkiem w innym miejscu i na innej parze odnozy :P. Na mojej stronce zamieszcze fotki bulbusow roznych gatunkow ptasznikow.

Grażynka
    Guest

a jest juz ta stronka??

morda
    Guest

Awi - nie chodziło mi o haczyki na nogach do przytrzymywania szczękoczułek samicy. Bulbusy wyglądają jak takie maczygi ale jak by przyjrzeć się im od spodu to takie zakrzywione haki.

Uprawnienia umieszczania postów