Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ogólnie o B. Auratum

Jimbo
    Guest

Re: Ogólnie o B. Auratum

Baku chyba pomylił Auratum z Angustum.

Awikularia
    Guest

Na Zachodzie Brachypelmy sa duzo drozsze, niz u nas, tak wiec z ta Unia, to bez przesady.....

A propos cen.... Tak wszyscy marudza, ze ceny pajakow sa u nas wysokie. Wczoraj buszowalam po necie i wlazlam na cennik czeski. B. smithi po 1 wylince chodza tam po 150 koron. Czyli 22,5 zl. U nas sa po 16 zl i marudzicie, ze drogo, bo w Czechach tak tanio..... ://// Nie marudzic wiec prosze, bo cena jest skandaliczna .

rastafaq
    Guest

o tym wlasnie napislalem awi, nie dosc ze marudza to jeszcze komentuja jaka kto dal cene

Huhros
    Guest

B. Auratum to inaczej "Górska Smithi" (a nie jakis Vagans
    jak to nikt go nie hoduje? ja mam jednego i jest bardzo podobny do w/w ptasznika (Smithi)
    roznica w wygladzie polega na tym, ze smithi ma pomaranczowe paski na odnóżach a Auratum czerwone (stąd Flameknee - plomienne lokcie a nie Redknee- czerwonelokcie jak u Smithi)
    jest raczej malo wymagajacy (jak reszta Brachypelm) i dla mnie bije Smithi na glowe- wlasnie dlatego ze jest duzo mniej popularny (rzadszy)
    co do cen, to jest ona bardzo podobna do Smithi- wiec zajrzyj na forum i bedziesz wiedzial wszystko
    to chyba tyle

Masa
    Guest

Huros -knee-to KOLANO a -elbow- to LOKIEC .....tak na przyshlosc.narx

Huhros
    Guest

zgadza sie- mała literówka

PMajdan
    Guest

Dziekuje za odp. Huhros

YasieQ
    Guest

mnie sie zawsze wydawalo ze czerwone ma anitha, smithi ma pomaranczowe, a auratum ma czerwono pomaranczowe przechodzace w biel jadac w dol prazki na kolankach....

Uprawnienia umieszczania postów