-
Historia samca geniculaty
Mam niedorosłego samca geniculaty. Cały problem w tym, że nie jest to zwykły samiec. Ale od początku:
08.11.2003roku przeszedł swoją 9 wylinkę. Wszystko by było ok gdyby nie to, że stracił zęby podczas linienia. Jakieś 80% zębów zostało w wylince. Nie mógł nieczego zjeść. Łapał świerszcze, lecz poźniej je wypuszczał żywe - nie mógł ich zabić. Martwą papką ze świerszczy też nie umiał się posilić. Charakter zmienił mu się na jeszcze gorszy. Jak ktoś ma geniculatę to wie jak ona się zachowuje gdy jest głodna. On był straszny - rzucał się na wszystko myśląc, że to pokarm.
W końcy wyczaiłem co może jeść. Kawałeczki mączników (pocięte) zjadał, nie wiem jakim cudem. Jadł je tak przez pewnien okres czasu. Niestety zamiast tyć to ciągle chudł. Na szczęście około 2 tyg. temu zaczął ciemnieć. Dziś wyliniał i ma zęby całe zregenerowane.
Jak wasz pająk (tfu tfu) straci zęby to to nie wyrok. Zawsze jest jakiś sposób - mnie się udało. Na ATS też był taki artykuł - tamten pająk też przeżył.
-
Re: Historia samca geniculaty
-
No to miałes szczęscie,a jeszcze większe twój pajączek ... oby moje nigdy nie straciły zębów.
-
Heh to juz 3 geniculata którą widzę bez zębów.
Wcześniej czytałem o kędzierzawym.
-
Gratuluje Tobie i pajaczkowi samozaparcia i determinacji
-
Hmm, dość makabryczne, ale grunt, ze dobrze się skończyło. Gratuluję.
Czy z następną wylinką nie było problemów? Zdaje się, że dieta oparta na samych mącznikach jest dość uboga w chitynę.
-
Makabrycznie wyglądał po wylince jak zęby stracił. Miał dość duży wicuek limfy ale mu się na szczęście zatamowało.
No jadł tylko pocięte mączniki. Niczego innego nie umiał.
-
"wazne jak pajak konczy a nie jak zaczyna" )) a Twoj skonczyl dobrze wiec prawdziwy z niego mezczyzna
-
Moje wszystkie pajaki sa w mlodosci karmione macznikami, i tylko nimi. Nie maja problemow z wylinkami, rosna, wyrastaja na piekne okazy... Cos sie wam myli ze szkodliwoscia macznikow... Pokitrasilo sie z jaszczurkami???
-
Uprawnienia umieszczania postów