Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Muza dla ptaszników ?? Przecież one nie słyszą !!!

tw182
    Guest

Re: Muza dla ptaszników ?? Przecież one nie słyszą !!!

pajaki nie są głupie, gdy słyszą dziadoska muzyke sie chowaja (hip hop) sproboj czegos ostrego np. gorgoroth, burzum!!!!!!!

rastafaq
    Guest

tym bardziej sie schowaja :P

GALN - napisales, ze jak czuja lagodniejsza muzyke to wtedy "mysla" iz kreci sie ofiara, moze i masz racje. Mnie sie jednak wydaje, ze pajak nie szuka zdobyczy tylko czeka i dopiero gdy ma pewnosc ze ww jest w poblizu atakuje, ale to tylko takie domniemani bo ciezko jednoznacznie stwierdzic.

ardi
    Guest

Ja w moim pokoju gdzie siedzi Doc (Smithi) puszczam zajebiście głośno Death Metal, bo często słucham i nie zauważyłem różnicy zachowania w ciszy, jak przy muzyce, czyli na 100% nie słyszą, co innego drgania, jednak Docent siedzi sobie w pudełku, któej jest na półce, a głośniki mam na 2 szafach, parapecie, stoliku więc nie mam mowy zeby poczuł drgania. Ostatnio nawet głową machał przy Machine Headzie i Decapitated (żart) DD

derilium_tremens
    Guest

zgadzam się w 100% msk!!!

Tony_666
    Guest

Tak ptaszniki nie mają słuchu,ale za to wyczuwają nawet najmniejsze drgania ... . Pozdrawiam

Foxtrott
    Guest

włoski ptaszników(zwłaszcza te na nogach) połączone sa ze specjalnymi receptorami odbierającymi nawet najlżejsze ruchy powietrza. w ten sposób ptaszniki odbierają większość bodźców z najbliższego otoczenia

Jimbo
    Guest

Moja Geniculata lubi Massive Attack, Smithi Przepada za Tiricky'm, ale szczególnie lubi płytę Maxinquaye, bo gdy na przykład puszczę "Angels with dirty faces" to od razu chowa się do norki. Theraphosa natomiast lubi Tool'a, szczególnie szaleje po terrarium przy utworze "schism", pierwsza i druga płyta jej jakoś nie podchodzi. Młode vagansy lubią za to Lao Che i tym podobną eksperymentalną muzykę. Rosea chyba jest prosta, gdyż uaktywnia się przy Norbim.

mich
    Guest

ardi mylisz sie grubo, jak wiele przedmowcow napisalo ptaszniki odbieraja najmniejsze drgania powietrza, w tym drgania wywolane przez glosniki.

chrzanu
    Guest

Stary dla mnie hh nie jest dziadoską muzyką. I co to q**a jest jakieś burzum ?? huh.

Atrax Robustus
    Guest

Moje pajaki toleruja wszystko, co nie ma ostrych basow. Wszystko oczywiscie laczy sie z ich anatomia i fizjologia... wyczuwaniem drgan.
    Robia sie bardzo zaniepokojone, gdy puszczam cos z HIF HOP'u.

Ten watek chyba raczej bardziej odzwierciedla nasze upodobania muzyczne .

.... swoja droga nigdy nie trzymalbym pajaka przy emiterach duzych basow. Ale Immortal, Nokturnal i inne raczej specjalnych drgan nie powoduja, wiec jeszcze nie zauwazylem, aby moje pajaki wygladaly na zaniepokojone. Nie leci u mnie nigdy nic dudniacego i to samo polecam innym - a zwolennikom zasady "no bass, no fun", polecam trzymac pajaki w innym pomieszczeniu. I obie strony beda szczesliwe

Uprawnienia umieszczania postów