-
Muza dla ptaszników ?? Przecież one nie słyszą !!!
To że ptaszniki nie słyszą to wie każdy. Ale gdy ja puszczam w pokoju inną muzykę niż hip hop ( jakąś spokojną, cichą, uspakajającą) to pajączki robią się aktywniejsze. Nie myślałem że to wina muzyki, więc przez ok. 3 dni nic nie puszczałem a pająki siedziały w kryjówkach jak zwykle i wychodziły tylko nocą. A więc czy drgania takiej muzyki spokojnej jak puszczam podobają im się ??...;] Czy może jest to zbieg okoliczności że wychodzą akurat wtedy jak puszczam im inną muze niż hh ??
-
Re: Muza dla ptaszników ?? Przecież one nie słyszą !!!
Mysle, ze pajaki maja wiele wspolnego ze mna.
Gdy leci debilna muzyka, chowaja sie po norach, byle dalej
Poza tym, sam sobie odpowiedziales na pytanie.
-
Wydaje mi się że gdy puszczasz ostrą muzę basy kojażą im się z "trzensieniem ziemi" lub coś w tym stylu chowają się w bezpieczne miejsce ,jeśli basy są stonowane wibracje podłoża przypominają im przechodzącą potencjalną ofiarę zaczynają jej szukać , jeśli nic nie puszczasz to zachowują się jak na prawdziwe pajączki przystało czekają bez ruchu na śniadanio-obiado-kolację Nakarm jednego z nich do syta aby przestał jeść na conajmniej 2 dni , 2 nie karm puścisz cichą muzę i ten najedzony nie będzie łaził tak myślę.
-
Moje tez nie lubia HH ale je przyzwyczajam ;p;p
-
nie wiem czy wiesz ale wiekszosc pajakow mimo ze ma tyle par oczy slabo widzi jedynymi dobrymi wzrokowcami sa skakuny ktore podczas polowania polegaja glownie na swoich ogromnych slepiach. probowales np zrobic gwaltowny ruch w kierunku pajaka? wogole na to nie reaguje! tak jak mucha np gdy probujesz ja zabic na scianie. pajaki odbieraja wszystkie drgania podloza i to jest wlasnie ich sposob polowania gdy wrzucisz im cos do akwarium rzucaja sie tam gdzies cos spadlo( tak jak ja n dolewam im wode to atakuja spadajace krople wody. pojaki odbieraja rozne drgania tak jak jezyk a co one slysza w tej muzyce tu musisz sobie sam zinterpretowac
-
nie zgodze sie z tym ze nie reaguje na gwaltowny ruch :] czesto bywa tak ze jak podejde do pudelka z pajakiem to ucieka :] odczuwaja najdrobniejsze drgania, nie tylko podloza, powietrza rowniez...
-
I tutaj Diabolo ma racje. Powiew powietrza reż odczuwają. A odczuwają je te włoski którymi sa pokryte i przekazują impuls do ukł. nerwowego i stąd ptasznik też wie gdzie znajduje się jego ofiara lub napastnik. A drgania podłoże tez mu do tego posługują.
-
no wiem ze powiew odczuwaja bo jak na nie dmuchniesz to zaraz uciekaja ale chodzi mi to ze jak skradasz sie do muchy na scianie to ona ucieka a pajak wogole tego nie widzi
-
Mucha ma w przeciwieństwie do ptasznika dobry wzrok. Lub przynajmniej na tyle lepszy, aby dostrzec zbliżającego się intruza.
-
mefisto wlasnie o tym piszemy ze mucha w przeciwienstie do pajaka cos widzi
Uprawnienia umieszczania postów