-
Re: Faunabox dla dorosłego B.Smithi
hmm, to sprobuj wykonczyc faunabox tak jak szklo, zobaczysz wtedy roznice wizualna :]
-
Nie mam zamiaru wykańczać faunaboxu.
-
widzisz bo dla niektórych liczy sie pająk + naprawde fajnie wygladajace terra a dla innych jak ciebie liczą sie same pajaki i nie ważne w jakiej oprawie. ja należe do tych pierwszych
-
Grażynka nie pier... bo w faunaboksie tak samo widać pająka jak w terrarium. I
-
I tutaj nie masz racji Jimbo. Może tak samo widać pająka, ale na pewno nie powiesz, że prezentuje się tak samo dobrze.
Możesz wsadzić do faunaboksu papier toaletowy jako podłoże - też będzie trzymać wilgoć. I będzie widać pajączka... Podobno tak samo jak w terrarium.
Osobiście wolę jednak widok ładnie urządzonego terra.
-
Faunabox też możesz ładnie urządzić. Kto ci broni ?
-
Nikt.
Jednak faunaboks wyłożony korkiem, z wrzuconym korzeniem lub jeszcze innymi cudami trochę mi się kojarzy z montowaniem alusów do trzydziestoletniego malucha.
Przyznam, że nowe faunaboksy rzeczywiście nie wyglądają źle. Ale zauważ, że z biegiem czasu przez takie ścianki coraz mniej widać. Jedną przyczyną jest to, że przy czyszczeniu zawsze powstają drobne ryski, o których już pisaliśmy, a drugą jest to, że z biegiem czasu polimer ulega rozkładowi, przez co przepuszcza coraz mniej światła i robi się mniej przejrzysty.
Sam w tej chwili mam smithasa w FB i nie mogę się już doczekać, aż będę mógł go przerzucić do docelowego terra.
Mój pojemnik ma już kilka lat i czasem muszę się nieźle nagimnastykować, żeby przyjrzeć się wnętrzu. :/
Pewnie, że mogę kupić nowy, ale po co? Czyż nie lepiej na to miejsce zastosować coś trwalszego?
-
-
HAHAHA tos mu przygadal)
-
Hehehe, no tak. Oni nie mogą się mylić.
Uprawnienia umieszczania postów