Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Faunabox dla dorosłego B.Smithi

ardi
    Guest

Faunabox dla dorosłego B.Smithi

Jak w temacie: czy dla doroslego smithi nie za cisany będzie taki typowy faunabox?? NIe znam jego wymiarów, ale wszędzie zauwazyułem, że są jednakowej wielkości tak ok20-30/30-35/20-25.. Jak byłem w zoologiku to trzymali w takich Vagansa i Rosea ale one były jeszcze tak 8-9 wylinka. Pytałem faceta, czy w takim można dorosłego trzymać, ale wolę zapytać kogoś kto się zna..... Jak temat już był, to proszę o jakiegoś linka, ale bez komentarzy przy okazji proszę.....

werni
    Guest

Re: Faunabox dla dorosłego B.Smithi

Witam.
    Wymiar przez Ciebie podany jest wg mnie calkiem niezly. Jednak osobiscie zdecydowanie polecam szklane terraria. Zwierzak duzo lepiej sie w takim prezentuje.

morda
    Guest

No owszem - dużo lepiej się prezentuje.
    W faunaboxie będzie ok. Ja tak trzymie dorosłe samce (faunaboxy 26x16x17cm).

Mefisto
    Guest

Lepsze jest szkło. Plastik ma to do siebie, że po jakimś czasie niestety matowieje od małych rysek, które powstają np. przy czyszczeniu.
    Poza tym ścianki faunaboksu są często krzywe, co zniekształca obraz.

rastafaq
    Guest

Takze polecam szklo, zdecydowanie odradzam faunabox - trudnosc z utrzymaniem wilgotnosci, efekt wizualny.

Mysza1983
    Guest

Zależy do czego chcesz pająka, czy do trzymania i powiększania (takie trzymam w plastikowych kibelkach po żarciu dla ptaków, sa lekko matowe ale widać wszysttko co jest w środku). Do pokazywania najlepsze jest szkło :-).

Robson
    Guest

ja polecam szlko, ale pytanie bylo czy taki faunabox jest dobry, wiec odpowiedz brzmi: TAK

Tony_666
    Guest

Zaletą faunboxu jest do że jest lekki,w porównaniu ze szkłem.A wadami faunboxu jest jedynie to,że może sie porysować i perforacja pokrywy-ale pokrywe zawsze można okleić taśmą . Pozdrawiam

rastafaq
    Guest

Moje terra waza po 5kg jak je wykoncze :]

Jimbo
    Guest

Jak będziesz chciał to daj faunabox, ja tam nie widzę wielkich różnic "wizualnych" jak to niektórzy dramatyzują.

Uprawnienia umieszczania postów