-
domowe pająki
Cze wszystkim interesuje się pająkami ale niestety rodzice nie pozwalają mi mieć ptasznika ale słyszałem że hodowla domowych pająków jest równie interesująca co ptaszników noi chciałem żeby ktoś mi pomógł jak zorganizować takiemu małemu pajączkowi terrarium żeby żyło mu się jak najlepiej
za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje !!
-
Re: domowe pająki
złap jakiegoś krzyżaka, np krzyżaka ogrodowego, albo tygrzyka paskowanego. fajne są też skakuny arlekiny, ale malutkie... spróbuj to znaleźć i złapać...
-
Tygrzyk jest chroniony :P
Tak jak Foxtrott mówi złap jakiegoś krzyżaka czy skakuna. Krzyżaka możesz trzybać nawet luzem w pokoju. Nie opuści swojej sieci. Raz miałem takiego (tyle ze był jeszcze mały). Rozpiął się między kwiatkiem a sufitem.
-
tyle że mi chodzi jak urządzić takiemu pajączkowi mieszkanko żeby żyło mu się jak najlepiej
-
No to np. dla kątkinka wystarczy ta rolka z papieru toaletowego. Pająk tam zrobi gniazdo i będzie cacy.
-
podpatrz jak wygląda miejsce gdzie złapiesz dany okaz
-
W przypadku katnika to raczej nie pomoze, bo trudno mu bedzie zorganizowac cos na podobienstwo naturalnej kryjowki.
Ale tak: Zlap katnika, przygotuj sredniej wielkosci terrarium lub faunabox. Przedziel je na pol mala plaska deseczka, a w rog terrarium poloz pionowo srodek po rolce papieru toaletowego. POdloze jest zbedne. Pajak zaczepi pajeczyne o deseczke, a gniazdo zrobi w rolce.
-
Atrax, potrafisz czytac w myslach takiego katnika ?? czesto w opisach pajakow jest napisane "wloz korzen a pajak zrobi tam kryjowke" - pajak zrobi kryjowke gdzie bedzie chcial.
Skakuna to ciezko bedzie obserwowac z racji na jego "kolosalne" wymiary, a u krzyzaczka wrzuc jakies badyle, to mozliwe ze ladnie zrobi siec.
-
nie sluchaj foxtrota i nie proboj lapac tygrzyka paskowanego!!!!!1 to najbardziej chroniony pajak w polsce wiadomo ze policja do ciebie nie przyjdzie ani nie pojdziesz za to do wiezienia ale miej sumienie i pozwol tym pajakom zyc na wolnosci
-
zgadzam się z tym!! z rozpędu go napisałem za co bardzo przepraszam.
tygrzykom odluść
Uprawnienia umieszczania postów