Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: wilg.

Mieszany widok

SMITI
    Guest

wilg.

cze,
    jakiś czas temu listonosz przyniósł mi piękną metallice. mam jednak problem. Nie mogę jej tam ustawić wilg. w terra, cały czas jest ok. 65. Nie chcę jej tam za bardzo denerwować bo już i tak siedzi skulona....wsadziłem też pojemnik z wodą. Powiedzccie czy taka wilg. wystarczy ??

morda
    Guest

Re: wilg.

One są bardzo wrażliwe. Ja sam nie mam z nimi doświadczeania ale chyba styknie.

SMITI
    Guest

no własnie...jest to mój pierwszy trudniejszy pająk i troszkę się stykuje....siedzi skulony teraz....spryskałem korzenie bo dobrze trzymają wilgoć..no nic jutro rano zobaczymy, już dzisiaj dam jej spokój bo i tak dużo przeżyła....

madOx
    Guest

Z tego co pisza w opisach 70-80% to masz zdecydowanie za mala. Chociaz ja w jednym z pojemnikow mam hydrometr i zeby miec np 75% wilgotnosc musze naprawde czesto zraszac podloze

CRIMSON
    Guest

Wystarczy.

SMITI
    Guest

crimsonie a hodujesz metallici (sory jeśli cię zdenerwuję) ??

rastafaq
    Guest

Ja mam Versicolor, nie mam hydrometru i nie mam tego problemu co ty, a trzyma sie swietnie.Spryskuje na oko.

Iko
    Guest

Hoduje i to od dość dawna. Ma więcej avicularii niż ty pająków. Trzymają się świetnie!

CRIMSON
    Guest

Mam kilka Avicularii,ale to nieważne.Uważam, że bardziej istotna jest relacja
    wilgotność-wentylacja.Znam hodowców, którzy nie spryskują podłoża,
    tylko uzupełniają wodę w pojemniczku, mają około 60% wilgotności i jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów