-
Pewnie już było, ale nie mogłem znaleźć.
Mam pytanko o następującej treści: Jaki pająk bardzo często przesiaduje POZA kryjówką. Chodzi mi o naziemnie ale mówcie też o nadrzewnych, bo podziemne chyba nie wchodzą w grę :-)
-
Re: Pewnie już było, ale nie mogłem znaleźć.
hehe kazdy siedzi tyle ile mu sie chce, kazdy ma indywidualne upodobania. Moja smithi zawsze siedzi poza kryjowką, Murinek zakopany wogóle go nie widze, Irminia w gniezdzie tez jej nie widze, nawet niewiem czy zyją jeszcze. :]
-
często poza kryjówką....np. geniculata, smithi (przynajmniej mój), nadrzewne zawsze w gniazdku, co jeszcze....grammostola rosea, b. vagans, nasz rodzimy kędzior i inne brachypelmy....
-
Wlasnie chodzi o to ze kedzior mi siedzi caly czas pod ziemia. Raz go po 5 wylince w tym tygodniu widziałem bo go robak stamtad wygonił. ( mączniak).
-
Dobra i jescze jedno. Wiem, że branie na reke jest niedozwolone, ale chciałbym czasem obejżec mojego kedzira i nie wiem jak go wziasc. Bo raz mi wyszedl z pojemnika ( mIRO.pajak.prv.pl <---- zdjecie pojemnika ), gdy pojemnik stal na białym stole i zaczal mi uciekac miedzy zeszyty, i ksiazki ktore na owym stole lezaly. Robil to ze strachu czy dlatego, ze chcial sie ukryc bo kontrastowal z bialym stolem?? Bo w sumie wyposcilbym go czasem zeby sobie pochodzil, ale jak mi ucieknie to sobie nie podaruje, a skrczybyk szybki jset. Co radzicie??
-
Wyjmij go jakimś patczkiem. Odkop mu kawałek nory.... sposobów jest masa. Branie na rękę nie jest nie dozwolone ale jest nie potrzebne.
-
a w terrarium nie moze chodzic ?? co to za przyjemnosc ze pochodzi postole albo dywanie tym bardziej, ze jest ryzyko ??
-
Moja emilia praktycznie cały czas siedzi poza kryjówką (L6). Właściwie to tylko podczas wylinki wtula się w małą jamkę od strony żarówki.
W tej chwili polubiła łowić "ryby" )) - (to żart) siedzi przy pojemniczku z wodą i obserwuje jak kąpią się w nim skoczogonki. Wydaje mi się, że nie bez przyczyny wybrała to miejsce. Wszystkie mączniaczki ciągną do wody i najczęściej w tym miejscu je łapie. To chyba podobne zachowanie jak z budowaniem sieci - pająki przesuwają jej centralne miejsce tam gdzie najczęściej łapią się ofiary.
-
U mnie Blondi siedzi caly czas poza kryjówką i Ceratogurusa często widze, no chyba ze jest przed wylinka i sie schowa.
A co do łapania to walnij kapciem i potem za noge do góry, napewno nie ucieknie.
-
geniculata bardzo żadko korzysta z kryjówki przynajmniej moja
Uprawnienia umieszczania postów