-
Re: ROZTOCZA-temat rzeka!
no ja mojej geni nie spryskiwałem około 24 godzin (tylko ze siedziala caly dzien pod zarówką) i sie przesuszyła
na szczescie wszystkko jest juz spox
-
Re: ROZTOCZA-temat rzeka!
wez pod uwage ze roztocza tez lubia temperature ale sa mniej wytrzymale niz pajaki wiec jak obnizysz temperature i wilgotnosc pajak sobie z tym bez problemu poradzi ale gorzej bedzie z roztoczami ale wiadomo ze jaja przezyja. nie wiem czy pamietacie jak sie walczylo z wszawica? polegalo to na tym ze smarowalo sie glowe takim smierdzacym gownem i po 2 tygodniach powatrzalo sie operacje a wszystko po to ze trucizna nie dziala na gnidy. a okres rozrodu trwal 2 tygodnie. tylko trzeba wziasc tez pod uwage to ze nie wszystkie gdnidy byly zlozone w tym samym czasie. podobnie sprawa przedstawia sie z roztoczami jezeli jestes wytrwaly i bedziesz powtarzac to we wszystkich terrach odpowiednio czesto to masz szanse pozbyc sie tego gowna. no ale to jest naprawde trudne. trzeba gdzies znalesc ile trwa cykl zyciowy takich roztoczy ale dalej twierdze ze pozbycie sie ich na zawsze jest imposible
Uprawnienia umieszczania postów