Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Czy on zdycha !!

RRD
    Guest

Czy on zdycha !!

Mój smithi we środe(28.04) przeszedł wylinke i jest teraz L5 !! Wszystk było ok aż do dziś a wałaściwie do wszoczraj. Postanowiłem go nakarmić i nie chciaił jesć piniki i uciekał . Pokiereszowałem robaka i zostawiłem mu na noc ! Rano wstaje sprawdzam i robaczek nie tknięty a nawe troszke sie rusza ! Patrze na pajączka on siedzi sobie w jedny miejscu skulony i nic !! dotykam go w łape i odwłok i nic !! wokońcu podrazniłem troszke i sie ruszył !! próbowałem mu dać nowego świeżego robaka i nic !! nawet robak przeszedł mu między łapami koło kłow jadowych !! po prosty paja trzymał na nim pały i nic a ten podnim sie ruszał. czy on zdycha ??( co z nim nie tak !! jak go treaz dotknołęm to wszedł na ścinke siedzi !! co to może być ?? ma nadzieje żę nie zdycha.A zauwazyłem jeszcze w faounboxie takei małle białe robaczki - co to jet ?? może to mu szkodzi ?? zmienić mu torf ?? a może dlatego taki otępiały że mu za długo nagrzewam tera i ma wyską wilgotnoć ?? prosze o pomoc !! z góry dzieki !!!!!!!!

Atrax Robustus
    Guest

Re: Czy on zdycha !!

Najlepiej daj mu spokoj, nie szturchaj go i nie probuj go karmic na sile. Moje byly apatyczne do 3 tygodni po wylince, a nawet i dluzej.

RRD
    Guest

ale oni nie zdycha ??

Tony_666
    Guest

A te małe białe robaczki co ci chodzą w terra to są roztocza.ożliwie szybko wymień podłoże i przemyj terrarium wodą.Jeśli go zdążyły zaatakować to jest on teraz osłabiony i dlatego nie chce jeść...

Atrax Robustus
    Guest

To nie sa roztocza.
    Tzn. Moga byc nimi, ale jezeli to takie malutkie biale "glistki", to znaczy, ze sa to skoczogonki, ktore sa kompletnie nieszkodliwe.
    Jezeli jednak te robaczki przypominaja miniaturowe pajaczki, to znaczy, ze sa to roztocza i moga one zaszkodzic pajakowi.

Aha - wg. mnie nie zdycha.
    Jaka ma temperature i wilgotnosc w terrarium ?

morda
    Guest

Raczej nie zdycha. Czasem pająki siedzą bez ruchu kilka dni. Normalka.

Jimbo
    Guest

Dlaczego sądzisz że zdycha ? Dałeś mu pinkę 4 dni po wylince, więc nie dziwne, że jeszcze nie chce jeść. Daj mu na razie spokój i spróbuj go nakarmić za parę dni. I zmierz temperaturę, czy nie ma za wysokiej. Nie spryskuj mu też codziennie, bo Smithi nie wymaga tak dużej wilgotności.

RRD
    Guest

te robaczk to raczej małe glsitki !!w żadnym calu nie przypomniają małych robaczków !! dzięki za odpowiedzi !!!!!!!

Dejot
    Guest

te robaczki w zadnym w7ypadku nie przypominaja robaczkow

pac
    Guest

a tym bardziej smithi

Uprawnienia umieszczania postów