Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Co Do Nimf

Murinusek
    Guest

Co Do Nimf

No wiec od pewnego czasu mam kokonik A.versicolor:P no i pojawily sie juz nimfy z tego co widzialem jest ich okolo 5-6. reszta jest jeszcze jajeczkami znalazlem tez okolo 5 zgnilych jajeczek takich ciemnych i wyrzucilem. Dzis zauwazylem na dnie kokonu takie dziwne ciemne miejsce, taka plama i zastanawia mnie co to jest i co z tym zrobic. A i jeszcze mam pytanie czy te nimfy co juz sa mam przelozyc do osobnych pudeleczek? Czekam na odpowiedz, z gory dzieki

Pozdrawiam

Murinusek
    Guest

Re: Co Do Nimf

Co do pytania o nimfy czy moge je przelozyc to odpowiedz znalazlem w FAQ, wiec juz nie trzeba na to pytanie odpowiadac, sory

bT_PrzemO
    Guest

ja Ci cos powiem ... niby trzyma sie razem ale ja odkladam nimfy do osobnych .. potem jak masz kolo 200 pajakow w jednym miejscu .... to sobie pomysl odkladac kazdego do osobna .. a tak to z kokonu wylazi ci po klika wiec moze odrazu sobie poprzekladaj ....

SMITI
    Guest

a można wiedzieć jak przekładać takie nimfy ?? :Pprzecież one są delikatne i każda chce wyjśc......

bT_PrzemO
    Guest

oczywiscie ze sa delikatne ... trzeba cierpliwosci i ostroznosci i delikatnosci .. ja nadstawialem pojemniczek po kliszy juz z torfem ubitym pod "nosek nimfiaczka" i delikatnie popychalem np pensetka ... wszystkie miewaja sie swietnie ... uwazam ze jest to lepszy sposob .. potem nie ma tyle roboty z przekladaniem wszystkich a tak to sa w kliszy i sie grzeja pod zaroweczka .... oczywiscie nimfy jak wyjda z kokonu sa slabe wiec moga poleze jakis tydzien i potem juz je odlawiac do osobnych

Foxtrott
    Guest

ja trzymalbym razem, bo nie moga sie zjesc przeciez

bT_PrzemO
    Guest

to juz sprawa indywidualna kto jak trzyma ja wole osobno inny woli razem ...

Murinusek
    Guest

a jeszcze sie spytam czy nimfy II sie karmi?? bo z tego co wiem to tylko "jedynek" nie karmimy a o "dwojkach" nie slyszalem, wiec jak z tym jest?

bT_PrzemO
    Guest

II tez sie nie karmi

RAMMSTEIN1
    Guest

w ogóle nimf się nie karmi.

Uprawnienia umieszczania postów