Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Jaki naziemny następny?

Huhros
    Guest

Re: Jaki naziemny następny?

nie kupuj ani B.Smithi ani G.Rosea, kup sobie cos co jest stosunkowo rzadkie (lub raczej rzadsze) na rynku... wole juz B.Auratum, B.Vagans czy nawet B.Emilia itp. co do P.Murinusa to raczej zaraz po B.Albopilosie to raczej poroniony pomysl... a tak na marginesie to czemu uparles sie na naziemnego? moze lepiej bedzie jakis nadrzewny (polecam A.Metallice, A.Avicularie czy A.Versicolor)- nie lubisz pajeczyn? sa naprawde super, ja osobiscie uwielbiam "lejki"

msk
    Guest

Vagans czesciej sie pojawia niz smithi afaik.

I vote for geniculata.

Huhros
    Guest

dla mnie Smithi jest juz nazbyt "ograna", no wiesz o co biega- nie tak jak Vagans, 90% terrarystow jako pierwszego ptasznika wybiera wlasnie Smithi, Rosee lub Albopilosum

SMITI
    Guest

słuchaj zgadzam się z rastafaq. Nie kupuj już żadnych brachypelm czy jakichś takich....ja polecam jakiegoś nadrzewnego. Ja po 2 tygodniach obcowania ze smithim kupiłem cambridgei. Pająk ten jest u mnie grzeczny, woli sie schować niż szczerzyć kły. Polecam jakiegoś nadrzewnego np. avicularie, psalmopeusa itp. Murinuska raczej jeszcze nie polecam aczkolwiek jeśli wierzysz w siebie....

msk
    Guest

avicularia u poczatkujacego moze oznaczac strate avicularii
    dlatego sam jej na razie nie kupuje :=)

Huhros
    Guest

Avicularie wcale nie sa az takie delikatne
    najprostszym sposobem na przekonanie sie, ze tak wlasnie jest, jest jej zakup
    polecam !

kak
    Guest

kup chromatopelme, jest dosc szybka i duzo bardziej ruchliwa, ale bardziej ucieka, niz atakuje.
    polecam tez grammostole pulchre, ale najlepiej od mlodosci.

PMajdan
    Guest

A KUP SE CO CHCESZ!!!!!!!!!!!!

cochin
    Guest

ja kupilem najpierw albopilose l2, potem b. emilie l5 i potem g. pulchre l4. wszystkie sa teraz l8 i sa lagodne jak baranki.. mysle ze nastepnym "levelem" bedzie jednak zakup jakiegos nadrzewniaka, ale jesli ty chcesz naziemnego to mozesz sporbowac a. geniculate- widzialem ze potrafi pokazac kly ale nie jest tez przesadnie grozny

Grażynka
    Guest

potwierdzam a.geniculata

Uprawnienia umieszczania postów