-
.::Jak oswajać (jeśli.....) ??::.
Witam !!
Może kupię sobie ptasznika ale jest coś czego nie wiem !!
Więc kiedy i jak oswaja sie pająki ?? Np. co zrobić aby pajak się nie bał i nie wyczesywał włosków lub cos w tym stylu
Mój kolega ma u siostry w sklepie (zoologicznym) białokolanowego i on ma prawie ,że goły ten odwłok (ty chyba włąnie przez wyczesywanie) a jest chyba po 5-7 wilince (ma z odnózami ok.3-4 cm ) ! Czy już takiego pająka można jeszcze oswoić ?? Dużo się mów ,że ptaszników nie powinno brać się na ręce ale ja jak bym kupował to chciał bym czasem przynajmniej wyjąć go z terra aby sobie pochodził po mojej ręce lub stole :P
A więc czekam na odp i serdecznie pozdrawaim !!
Michał Solarz .::Matimike::.
-
Re: .::Jak oswajać (jeśli.....) ??::.
nie da sie tego zrobic) A jak chcesz kupowac cos co bedzie skakalo po domku to proponuje gryzonie
-
-
pajaki sie nie przywiazuja do wlascicieli, to nie robi im roznicy czy ty je wezmiesz na reke czy ktos inny... jak by od malego to moze by sie przyzwyczail... tak mi sie wydaje
-
Pająka nie da się oswoić...
-
koleś nie da rdy oswoić pajaka ale zawsze możesz kupić sobie neagresywny gatynek np.kędziorka
-
Witam !!
Nie takich info sobie spodziewałem ale oki dzięki !! Macie rację to mogą być gryzonie ale nie zupełnie o to mi chodziło !
Ja poprostu się boję ,że pająki wyczasze włoski ! Może wiecie jak temu zapobiec lub jak się zapezpieczyć ??
Pozdrawiam Michał Solarz .::Matimike::.
-
Jak bedzie miał odpowiedznie warunki w terrarium i mało stresu to nie będzie wyczesywał włosków - przejdzie wylinke i bedzie miał nowe futerko :P a potem to zalezy od ciebie jak bedzie wyglądał i czy będzie łysy czy nie
-
Najlepiej to zapisać pająka do szkoły cyrkowej
-
zabezpieczyć..ale mi sie skojażyło :P z pajączkiem ten teges , nie da sie oswoić bo to jest takie durne że .... Moje biegają w kółko po pojemniku nie wiadomo po co.Raz jak przenosiłem smithiego to mało co a by się za szafą nie znalazł :P
Uprawnienia umieszczania postów